Přejít k hlavnímu obsahu

Stinx z ECLOT: Naším hlavním cílem pro tuto sezónu je být kompetitivní se špičkou naší scény

5. 3. 2021 | 19:00 Counter-Strike 2
HAL3000 MČR Tour se blíží mílovými kroky a my tu pro vás máme druhé představení pozvaného týmu. Po ENTEPRISE esports přicházejí na řadu ECLOT, kteří do nové sezóny vstupují s novým logem i kompletně novou sestavou.
ECLOT – HAL3000 MČR Tour
ECLOT – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Jména jako Vít 'noobiq' Pohlot, Filip 'K1-FiDa' Dvořák nebo Adam 'ZEDc' Bartko byla s organizací Eclot Gaming spojena opravdu dlouho. Tohle trio společně dokráčelo také ke stříbrným medailím na předloňském Mistrovství České republiky. Dnes už je nový název organizace pouze ECLOT a zbrusu nový je také CS:GO tým.

Kdo tedy odstartuje novou éru tradiční organizace? Půjde o pětici, která sezónu odstartovala pod názvem Alza. Na serveru sestavu ECLOT povede mistr ČR z roku 2019 s týmem eXtatus, Dominik 'desty' Černý, který naposledy působil v eEriness MARVO a na krátkou dobu byl i profíkem při angažmá v Sampi.Tipsport. Právě z eEriness se desty zná mimo jiné s Matějem 'stinx' Štorkem, s nímž bude hrát bok po boku i v letošním roce. Stinx sice medaili z MČR ve sbírce nemá, ale zato se může pyšnit triumfem z maďarské offline akce ICL. Třetím do party je Patrik 'Lastík' Ptáček, jehož má domácí scéna spojeného především z dlouhodobého angažmá v týmu Universe.

Loňský rok strávil Lastík v Dark Tigers a za stejnou organizaci si ještě dříve zastřílel také Lukáš 'Majky' Měcháček, který je dalším členem nového týmu ECLOT. Majky jinak vloni účinkoval také v Sazka.BRUTE. Pětičlennou sestavu bez trenéra uzavírá jediný hráč s minulostí v organizaci ECLOT, Tomáš 'Mix' Bilík. Ten měl do základní sestavy namířeno už loni, nakonec se ale tehdejší tým v létě rozhodl jinak. Na papíře se tedy o ECLOT dá hovořit podobně jako u dřívějších složení. Počítat se s nimi příliš nebude, ale překvapit budou schopní leckoho. Individuálně nejde o vůbec špatné hráče, kterým se ale dlouhodobě nedaří usadit se mezi absolutní špičkou naší scény. Společně ale mohou s poklidem bojovat v TOP 8, tedy podobně jako bývalé týmy jednotlivých hráčů.

Jak vnímá pozici týmu vstříc HAL3000 MČR Tour Matěj 'stinx' Štorek?

Na úvodní turnaj se těšíme. Naším hlavním cílem pro tuto sezónu je být kompetitivní se špičkou naší scény. Díky tomu, že SINNERS nepočítají s naší scénou, tak si myslím, že to bude hodně vyrovnané a doufám, že toho využijeme a budeme se pohybovat na předních příčkách (legenda – přední příčky = play-off spoty). Naše týmová morálka stoupá,, i když máme stále toho hodně na fixnutí, ale minimálně aimově to je v pohodě.

Myslím si, že nemáme ještě tolik naučeno / natrénováno, abychom se mohli nějak speciálně připravovat na soupeře. Mezi největší konkurenty bych asi počítal ENTERPRISE, protože se tak celkově známe – Lastík a Mix se znají s trojicí z bývalých Universe a já jsem hrával s forsyym a mangussem v bývalých týmech. Realisticky si ale nemyslím, že by byli naše přímá konkurence v rámci herních výkonů, protože jejich sestava má mnohem větší cíle než my, a také jsem názoru, že jsou by far nejlepší tým, který se bude snažit bojovat na naší scéně. Abych byl upřímný, tak bych nechtěl v případných skupinách (pokud porazíme "vyzyvatele") potkat s ENTERPRISE z výše zmiňovaných důvodů.
ECLOT – HAL3000 MČR Tour
ECLOT – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: HAL3000, MČR, stinx, eclot
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.