Přejít k hlavnímu obsahu

Streameři a hráči fotbalové NFL se spojili pro charitativní klání Fortnite Streamer Bowl

21. 1. 2020 | 01:16 Fortnite
Byla oznámena další událost ze série Twitch Rivals, která se bude lišit od toho, na co jsme byli dosud u Fortnite zvyklí. Akce není cizí klasickým populárním turnajům Twitch Rivals, kdy různí Twitch streameři stojí proti jiným oblíbeným content creatorům. Tentokrát to však bude v něčem trochu jiné.
Fortnite Streamer Bowl
Fortnite Streamer Bowl

Fortnite Streamer Bowl očekávejme brzy

Twitch Rivals pořádá Fortnite Streamer Bowl, vzrušující událost, v níž se setkají špičkoví streameři a hráči ligy amerického fotbalu NFL (National Football League, nejvyšší profesionální liga), aby soutěžili v duo turnajích. Protože jsou známé tváře úspěšné už samy o sobě, získané peníze půjdou na charitu.

Fortnite Streamer Bowl se uskuteční na konci ledna, prozatím Twitch Rivals uspořádal jakousi událost “na zkoušku”, čímž složili pomyslnou poklonu NFL, kde se taková událost koná před hlavní sezónou běžně. Streameři, kteří se zúčastnili, měli šanci přijít s vlastním návrhem. Z vybraných hráčů NFL, již se zapojí do události, je mnoho z nich je fanoušky této battle royale hry. Pro content creatory bylo fascinující, že skrze draft měli šanci si vybrat svého partnera, který pro ně osobně byl tím nejlepším a nejvhodnějším.

Nejznámější videotvůrci jako Tfue, TimTheTatman, NICKMERCS nebo slavný šampion Bugha měli možnost vybrat si svého partnera ze světa celebrit, aby s nimi během události hráli. Během livestreamu akce “na zkoušku” bylo vybráno a vytvořeno 16 duo týmů. Z NFL hvězd se této události zúčastnili třeba Juju Smith-Schuster, Kyle Van Noy nebo Johnathan Abram. Sportovní hvězdy tak utvoří polovinu všech účastníků.

Všech 16 duo týmů 

Jak už bylo zmíněno, každý tým tvoří herní osobnost a hráč amerického fotbalu, a o složení týmů se rozhodlo už několik týdnů před událostí. Nejvíce si konkurence bude muset dávat pozor na Bughu a Juju Smith-Schustera, neboť současný šampion World Cupu a nejlepší esportový hráč roku 2019 se spojil s hráčem amerického fotbalu, který Fortnite miluje a nejednou se ukázal i na streamech. Celý seznam duo týmů najdete na obrázku:

Seznam

Tak jako tak je hlavním cílem turnaje spíše zábava a výběr peněz na charitu, než přít se o to, kdo je tím nejlepší. Jedná se o závěrečnou fázi turnajové události z několika částí, konajících se v průběhu několika posledních měsíců. V prosinci a lednu se odehrály čtyři přehlídky, kde se streameři a atleti z NFL spojili. Vše vyvrcholí právě Fortnite Streamer Bowlem, jenž se bude konat 30. ledna, pár dní před opravdovým Super Bowlem.

Největším lákadlem je prize pool 500 tisíc dolarů, plus 80 tisíc dolarů v darovaných předplatných. Všech 16 duo týmů získá nějaké peníze za účast, aby je mohly věnovat charitě svého výběru. Odměny se budou s lepším umístěním zvyšovat od 7,5 tisíc dolarů za pouhou účast až po 125 tisíc dolarů za celkový triumf.

Oficiální živý přenos turnaje proběhne na oficiálním kanálu Twitch Rivals, ale vysílat pravděpodobně budou i všichni streameři. Vše začne ve 23:00 našeho času, samotný turnaj pak odstartuje o hodinu později.