Přejít k hlavnímu obsahu

Streamerka Pokimane ukázala na streamu, co neměla

24. 5. 2020 | 11:08 Twitch.tv
Imane „Pokimane“ Anys je jedna z nejznámějších streamerek na Twitchi. Před několika dny ukázala při živém vysílání omylem něco, co neměla. Někteří internetoví uživatelé pak volali po jejím zabanování.
Pokimane
Pokimane

Pokimane tvoří vcelku normální obsah a není to někdo, kdo by se objevoval na internetových stránkách v souvislosti s divokými skandály. Ovšem i mistr tesař se někdy utne a streamerka během nedávného živého vysílání v přímém přenosu klikla na odkaz poslaný fanouškem. Na obrazovce se pak zobrazila reklama na pornografickou stránku. Obsah zaslaný fanoušky sice prochází kontrolou, tentokrát však mohl být hacknutý, nebo prostě při kontrole „proklouzl“. Pokimane reklamu rychle zavřela, předtím ještě překvapením vyjekla, stránka se však divákům zobrazila. 

Jednalo se o porušení pravidel Twitche, byť pravděpodobně nezáměrné, které v minulosti vyneslo mnoha streamerům zabanování a další tresty. Ačkoliv je otázka, zda se skutečně jednalo o omyl? Neboť i špatná reklama, je reklama, a toto ke streamerce jistě přitáhne pozornost. 

Pokimane není první, komu se něco podobného stalo, nedávno jiná streamerka Alinity při hraní hry Just Dance omylem vyhrnula triko více, než měla v plánu. Za odhalení bradavky si dala třídenní suspendaci, Twitch ji potrestal „pouze“ 24hodinovým banem.

Samotný Twitch Pokimane nijak nepotrestal, k tomu většinou přistupuje, když si stěžuje až větší počet lidí, a pravděpodobně ani nepotrestá. Na sociálních sítích se mezi uživateli zatím rozproudila diskuse o tom, zda by měla být streamerka potrestána, či nikoliv. Třeba na Twitteru jeden z nich napsal: 

Pokud Pokimane nedostane ban, neměl by na Twitchi být trestán za „accidental nudity“ nikdo. Ale i tak vidím, jak jsou za to streameři banováni, skoro každý týden. Proč je tak očividně měřeno dvojím metrem?

K situaci se rozhodla vyjádřit i sama Pokimane. Na streamu oznámila, že ji Twitch následující den kontaktoval a udělil jí napomenutí, to je ale vše. Jelikož to není nic, co by bylo na jejích streamech časté, není to pro ban dostatečné. Dodala, že by zcela chápala, kdyby se ji Twitch rozhodl zabanovat, zároveň si však nemyslí, že by se jednalo o „dvojí meřítko“. Za příklad uvedla jiného streamera, jemuž se stala stejná chyba, a ban také nedostal.  

Pokud by vás zajímal záznam z osudného okamžiku, můžete se na něj podívat na přiloženém odkazu. Upozorňujeme však, že pro jeho zhlédnutí by vám mělo být alespoň 18 let. Záznam naleznete zde.

Štítky: Twitch, BAN, Pokimane