Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO má opět nového spoluhráče. ChrisJ končí ve FunPlus Phoenix, nahradí jej suNny

1. 3. 2021 | 16:20 Counter-Strike 2
Evropský tým FunPlus Phoenix po měsíci opět mění sestavu. Organizace se nedohodla s nizozemským veteránem na podmínkách přestupu, na zkoušku tak přichází Fin suNny.
sunny
sunny
Zdroj: Twitter @FPX_Esports

STYKO a spol. působí od letošního roku v barvách prestižní čínské organizace FunPlus Phoenix, stále se však nevyřešila otázka, kdo tým doplní po odchodu německého IGL kRYSTALa. Měsíc v týmu působil nizozemský veterán Chris "chrisJ" de Jong. Jeho působení v týmu, během kterého získal vítězství v turnaji Snow Sweet Snow #1 a stříbro na DreamHack Open January, však dnes došlo do konce. 

Důvod je podle generálního manažera týmu Petara Marokoviće ten, že se organizace nedokázala s de Jongem domluvit na podmínkách přestupu. Připomeňme, že zkušený hráč působil osm let v řadách mousesports, kde je stále pod smlouvou a v FPX byl pouze na hostování.

Organizace se tak rozhodla ukončit jednání a vyzkoušet raději nového hráče. Tím se stává Miikka "⁠suNny⁠" Kemppi, který dříve působil například v mousesports nebo ještě do nedávna v ENCE. O příchodu finského hráče se spekulovalo již v minulosti, ještě před přestupem do týmu do FPX. V té době dal však suNny přednost společnému projektu s flushou a autimaticem, po kterém však nakonec žádná organizace nesáhla.

SuNny se v barvách FPX poprvé představí již v pondělí 8. března, kdy odstartuje 13. sezóna prestižní ligy ESL Pro League. Zda bude Miikka působit v FPX i poté zatím není jisté, oficiálně je veden jako stand-in právě pro tento turnaj. Je však možné, že pokud si nová sestava sedne, uvidíme jej v týmu nastálo.

Sestava FPX Esports pro ESL Pro League S13:

 Slovensko Martin "⁠STYKO⁠" Styk
 Černá Hora Pavle "⁠Maden⁠" Bošković
 Finsko Jesse "⁠zehN⁠" Linjala
 Dánsko Asger "⁠Farlig⁠" Jensen
 Finsko Miikka "⁠suNny⁠" Kemppi (stand-in)

 Švédsko Jonatan "⁠Devilwalk⁠" Lundberg (coach)

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.