Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO vítá nového in-game leadera! Za FunPlus Phoenix bude oficálně střílet emi

19. 4. 2021 | 19:29 Counter-Strike 2
Dnešním dnem končí hledání nového in-game leadera v celku FunPlus Phoenix! Ze všech kandidátů se organizace nakonec rozhodla pro Luku "emi" Vukoviće, kterého STYKO a spol. znají z loňského roku, kdy u nich ještě v GODSENT chvíli zaskakoval.
emi
emi
Zdroj: Twitter: @FPX_Esports

FunPlus Phoenix se rozhodli přijmout do svých řad Luku "emi" Vukoviće, bývalého hráče c0ntact či Valiance. Tento zkušený srbský in-game leader se po propuštění z c0ntact ocitnul bez angažmá, ale bez hraní určitě nezůstal. Zaskakoval totiž právě ve společnosti jeho aktuálních spoluhráčů v tehdejším GODSENT, kteří v tu dobu posadili na lavičku za nedostatečné výkony Kevina "⁠kRYSTAL⁠" Amenda. S týmem dokázal porazit Astralis, Heroic a taktéž dokráčet až do semifinále DreamHack Masters Winter. V lednu letošního roku ale celá spolupráce skončila, sám emi pro HLTV.org uvedl, že celek měl jiné možnosti, které chtěl vyhodnotit. Teď se ale po čtyřech měsících vrací a FPX s ním na palubě budou chtít usilovat jen o ty nejvyšší pozice!

Jsem nadšený, že mám příležitost hrát za tak velkou značku, jako je FPX,“ uvedl emi ve svém prohlášení. „Atmosféra na TeamSpeaku byla úžasná a opravdu se těším, až si zahraji se svými novými spoluhráči.“

emi
emi
Foto: HLTV.org

Čínská organizace měla kromě emiho v hledáčku ještě dva kandidáty. Prvním z nich byl bezpochybně Chris "chrisJ" de Jong, který s týmem po konci v mousesports chvíli hrál, pak se ale zřejmě s vedením nedomluvil a dále již v celku nepůsobil. STYKO pak sice v podcastu HLTV Confirmed uvedl, že doufá v nové úspěšné jednání s tímto holandským veteránem, nic z toho se ale nakonec nestalo. Druhou možností byl Miikka "suNny" Kemppi. Ten s týmem odehrál ESL Pro League S13 a Fantasyexpo Spring Cup, pak se ale dal dohromady s Robinem "flusha" Rönnquistem, který představil svůj zajímavý projekt pod provizorním názvem GORILLAZ.

Premiérové představení nové soupisky by se mělo uskutečnit už brzo, a to už za týden v uzavřené kvalifikaci na IEM Summer. Větší oříšek pak na FPX čeká v květnu, kdy začíná Flashpoint 3 – první RMR turnaj roku 2021!

FunPlus Phoenix vypadají na papíře velmi zajímavě:

 Finsko Jesse "⁠zehN⁠" Linjala
 Černá Hora Pavle "⁠Maden⁠" Bošković
 Slovensko Martin "⁠STYKO⁠" Styk
 Dánsko Asger "⁠Farlig⁠" Jensen
 Srbsko Luka "⁠emi⁠" Vuković

 Švédsko Jonatan "⁠Devilwalk" Lundberg (trenér)

Zdroj: HLTV.org
Štítky: FunPlus Phoenix, emi
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.