Přejít k hlavnímu obsahu

Světové PUBG kompletně mění strukturu turnajů, v Evropě už nás nečekají žádné dlouhodobé ligy

12. 12. 2019 | 10:19 PUBG: Battlegrounds
Hrobové ticho nahradilo oznámení, na nějž se liší reakce hráčů a komunity. Konečně však alespoň víme, co nás na poli světového PUBG čeká v příštím roce. Jednak to sice znamená menší počet her na sledování, současně se ale můžeme těšit na větší porci prestižních mezinárodních klání.
PUBG Esports
PUBG Esports

Rok 2020 dá za vznik takzvané PUBG Global Series, která nám v příštím roce nabídne čtyři velkolepé turnaje na úrovni letošního světového šampionátu. PGS eventy se uskuteční od února do listopadu po celém světě, pořadatelem pro PUBG Corp. budou vždy třetí strany. První zastávka nové série dorazí v dubnu, hostitelským městem bude Berlín a očekává se, že jej bude mít na svědomí StarLadder, který obhospodařovával letošní PEL.

Celá Global Series nám připomíná turnajový okruh v Dotě, kde nejsou týmy vázány na konkrétní dlouhodobou regionální soutěž. Z otevřeného okruhu tak budou vystupovat tyto hlavní eventy, ale v pořádání dalších už nikomu nic bránit nebude. Velikost nové globální série podtrhne stejně jako u PGC možnost zakoupit si ve hře jedinečné kosmetické předměty, stejně jako si vsadit v rámci Pick'em. Z výdělků si týmy ukrojí svůj podíl.

PUBG Global Series

Důležitou změnou celého ekosystému je zrušení dlouhodobých lig, které minimálně na západě nesklidily ve svém prvním a jediném roce příliš úspěchu. Tyto soutěže nyní nahradí kvalifikační systém vstříc každému PGS eventu. Týmy už tak nebudou muset po většinu roku sídlit v určitém městě, kde se daná nejvyšší soutěž ve studiu odehrává. První kola každé kvalifikace se budou odehrávat online, pokročilejší fáze poté offline.

Nejlepší čtyři týmy uplynulého světového šampionátu mají jisté sloty na první akci PGS Berlin, zbylých 28 bude tedy ve hře. Kvalifikace na něj v každém regionu odstartují v průběhu února, další detaily budou teprve zveřejněné. Očekávat však můžeme, že minimálně účastníci PEL – v ideálním případě i Contenders týmy, s ohledem na dva české zástupce – budou mít v Evropě zajištěnou místenku v některé z pokročilejších fází.

PUBG Global Series
Zdroj: pubg.com
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.