Přejít k hlavnímu obsahu

Světový šampionát v Rocket League se ruší kvůli obavám z koronaviru

6. 3. 2020 | 11:35 Rocket League
Psyonix ruší devátý světový šampionát v Dallasu, jak jinak, než kvůli zdravotním obavám týkajících se vypuknutí šíření koronaviru. Zatím se bohužel neví, kdy se ho v odloženém termínu dočkáme.
RLCS
RLCS

Jak jsme informovali začátkem února, událost se původně měla konat v Texasu o víkendu 24. až 26. dubna. V prohlášení z 5. března Psyonix říká: 

Bereme bezpečnost našich soutěžících hráčů, fanoušku a personálu velmi vážně. Rozumíme, že je to frustrující, ale zdraví a bezpečnost budou vždy naše nejvyšší priorita.“

Světového šampionátu RLCS se zúčastní čtyři nejlepší týmy ze severní Ameriky a Evropy a dva nejlepší týmy z Jižní Ameriky a Oceánie, aby soutěžili o svůj díl z 300 000+ dolarového prize poolu. Událost se předtím konala v Londýně, Madridu a Las Vegas. Fanoušci, již si zakoupili lístek, dostanou zpět peníze a během dubna mají slíbenou odměnu v podobě exklusivní in-game kosmetiky. Kromě samotného zrušení bylo také rozhodnuto o změně v živém vysílání RLCS a Rival Series, které bude probíhat vzdáleně, nikoliv ve studiu.

PLAYzone Challenge 2020

Zatím není jasné, jak Psyonix plánuje rozhodnout o vítězi Season 9, vzhledem k tomu, že týmy jsou z různých koutů světa a online konání není příliš pravděpodobné. Ve hře jsou různé možnosti, jak nahradit důležité vyvrcholení v podobě světového šampionátu a Psyonix slibuje, že dá všem vědět, až bude mít více informací.

Světový šampionát není jediná esportová akce ovlivněná šířením koronaviru ve světě a strachem z něj. Tento týden Riot Games oznámili, že prestižní korejská liga LCK byla odsunuta na dobu neurčitou, došlo ke zrušení či odložení v Overwatch League, čínské LoL Pro League a Tokyo Tekken Masters. Fanoušci Rocket League se mohou obávat i o Intel World Open, konající se v partnerství s tokijskou letní olympiádou.

Japonské úřady tvrdí, že olympijské hry se budou konat, a v červnu se má v polských Katovicích konat živá kvalifikace. V Katovicích však právě kvůli obavám z koronaviru byl zakázán návštěvníkům vstup na turnaj IEM v CS:GO, panuje proto strach, že nakonec může dojít i ke zrušení samotné olympiády.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Rocket League, rlcs