Přejít k hlavnímu obsahu

Team Gravity se probouzí. Kromě CS:GO bude letos podporovat Hearthstone a League of Legends

Team Gravity jsme vloni v pozitivním světle často nevídali, nyní však přichází ambiciózní prohlášení před novou sezónou – zatím ale beze jmen, která budou barvy organizace letos hájit.
Team Gravity
Team Gravity

„Po roku neaktivity zítra vstane Team Gravity z mrtvých a nebude tady jen tak pro zábavu,“ zní na sociálních sítích organizace, která vznikla na začátku roku 2018 jako nový domov CS:GO sekce kolem Davida 'KAPARZO' Laciny. Právě o nejoblíbenější FPS hře u nás se točila většina dění v týmu Gravity, loni si však organizace vyzkoušela také vody Hearthstone, pro který naverbovala sestavu riSing Esports. Michal 'JoŽo' Jozefek v barvách Gravity do posledních momentů bojoval o postup na MČR a k tomu se stal univerzitním mistrem Slovenska.

Vedle toho ale byl loňský rok spíše neúspěchem a dalo by se říci, že organizace jako taková spíše spala, zatímco se scéna plná nových profesionálních projektů rozvíjela. V hlavní hře týmu Gravity se totiž vůbec nevedlo a Kaparzovi se nedařilo stabilizovat sestavu, odkud talentovaní hráči pravidelně odcházeli. Sezónu sice KAPARZO a spol. začali v 1. Tipsport COOL lize, nakonec ale po celé řadě změn zakončili sezónu ve středu tabulky 2. ligy. 

Rok 2021 by ale měl pro Team Gravity znamenat lepší zítřky. Vedení organizace rozšířilo trio manažerů, které má za sebou minulost v Excam Gaming, Team Moops nebo Cyber Gaming a které by rádo vrátil organizaci tam, kam podle jejich slov patří. „Momentálně se soustředíme na tuzemskou scénu, kde se chceme umisťovat na předních příčkách a přispět k rozvoji esportu v Čechách,“ říká nový manažer David Bortel. „Chceme navázat na úspěchy, které si Gravity za svoje fungování připsalo a být pravidelným účastníkem nejlepších tuzemských lig,“ doplňuje.

Hlavní tváří organizace by nadále měl být KAPARZO, otázkou však je, jestli se nová CS:GO sekce buduje kolem něj v roli kapitána, nebo kouče. Sám hráč se v kontextu českého streamu turnaje BLAST nedávno vyjádřil, že jeho kariéra hráče pomalu asi bude končit a komentování je jedna z věcí, které by se strašně rád věnoval dál. KAPARZO byl vždycky zaměřený především na kompetitivní hraní, otázkou však je, kolik chuti v sobě ještě má po všech pokusech o přestavbu CS:GO sestavy. Loňská sezóna byla z Gravity nejsložitější právě pro něj samotného.

Team Gravity své ambice bude nadále směřovat na Hearthstone scénu, kde se zatím neví, jestli bude sestava vycházet z té minulé, ve které působilo silné kvarteto JoŽo, Sojkies, Arakoj a Rjú, nebo si obměněné vedení přivede úplně jiné koně. Velkou novinkou kromě nového kabátku bude také snaha o vstup na League of Legends scénu, kde se jako jediná aktuální a reálná možnost jeví akvizice týmu z 2. divize Hitpoint Masters. Pokud by tohle ve hře nebylo, tak se nedá očekávat, že by se premiérový vstup Gravity na LoL scénu konal právě nyní.

Štítky: Team Gravity
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.