Přejít k hlavnímu obsahu

Team LDLC se spojuje s klubem Olympique Lyonnais

8. 1. 2020 | 12:43 Všechny hry
Francie je jedním ze států, kde je propojení esportových týmů s mainstreamem a sportovními kluby na opravdu vysoké úrovni. Další velké partnerství včera oznámil Team LDLC, který propojuje své aktivity s kdysi opravdu úspěšným fotbalovým klubem Olympique Lyonnais.
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

LDLC, kdysi to slavná organizace na poli CS:GO, která ve své vitríně má i prestižní titul z Majoru z před šesti let. I přes známá jména v kádru jde ale o průměrný evropský tým, který na návrat do vyšších pater už nějaký čas čeká. Kromě CS:GO dnes Team LDLC zaštiťuje také sekce ve hrách FIFA, Fortnite, League of Legends a WRC.

LDLC OL

Nový oficiální název týmu s dlouholetou historií bude znít LDLC OL, jde tedy o podobný krok, jaký podnikl nejslavnější francouzský fotbalový klub Paris Saint-Germain v rámci partnerství s LGD Gaming. Pokud by tohle spojení přineslo podobné úspěchy jako u PSG, nebo třeba u značky Renault Vitality, tak se máme na co těšit.

Pro klub Olympique Lyonnais ale nejde o premiérový vstup do esportu, už od roku 2017 se ukazoval na FIFA scéně a s LDLC začal prvotně spolupracovat během loňské sezóny. Nyní se však spojení prohlubuje a během té následující se celý dosavadní Team LDLC přesune do tréninkového centra na východě Francie, přímo v Lyonu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.