Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo postoupí do Evropy? Víkendová HAL3000 MČR Tour nabídne sloty v turnaji o 30 tisíc dolarů

11. 3. 2021 | 13:00 Counter-Strike 2
První velký turnaj sezóny klepe na dveře, HAL3000 MČR Tour vypukne prvními zápasy už v pátek večer. Ještě před finálním preview a harmonogramem zápasů však týmům přinášíme za podpory společnosti Tipsport velkou novinu, tento česko-slovenský turnaj nabídne kromě možnosti postupu na Vodafone MČR 2021 také sloty do Evropy.
Tipsport přináší sloty v EDC
Tipsport přináší sloty v EDC
Zdroj: grafika PLAYzone

O víkendu 12. až 14. března se šestnáct domácích týmů utká o první velkou porci MČR bodů a také přímý postup na jedenáctý ročník Vodafone MČR v počítačových hrách. Tohle lákadlo přilákalo opravdu mnoho hráčů, aby se pokusili zapojit do seriálu MČR a vybojovat si postup na HAL3000 MČR Tour. Tento víkend se po 3 a půl měsících proti sobě opět postaví celá domácí špička včetně SINNERS, doplněná o celou řadu vyzyvatelů.

Než si představíme všechny soupisky a harmonogram celého turnaje, tak tu pro vás máme ještě jednu novinku. Nebo spíše přímo pro samotné účastníky. Společnost Tipsport totiž přináší spolupráci se třetí sezónou mezinárodního turnaje European Development Championship. V něm se už minule představili SINNERS, tentokrát ale přímo první velký turnaj domácí sezóny nabídne dva sloty pro české a slovenské týmy. Šampion HAL3000 MČR Tour postoupí do hlavní části turnaje s prize poolem 30 tisíc dolarů, poražený finalista se může těšit na Wild Card, neboli slot v uzavřené kvalifikaci, odkud do hlavní části postoupí 2 týmy ze 16 účastníků.

Seriál Vodafone MČR 2021 už dříve představil spolupráci s prestižní ligou BLAST Premier, do jejíž kvalifikace se poprvé v historii budou moci zapojit týmy z Česka a Slovenska – konkrétně tedy vítězové deváté sezóny 1. Tipsport COOL ligy a mistři České republiky za rok 2021. Napojení domácího ekosystému na evropské soutěže je naším dlouhodobým cílem, proto jsme proto velice rádi, že se nám díky společnosti Tipsport podaří nabídnout domácí špičce další možnost postoupit do mezinárodních turnajů. European Development Championship od pořadatele Eden Esports celkově nabízí pět sezón, ta nejbližší odstartuje s CZ/SK účastí koncem března.

Tipsport přináší sloty v EDC
Tipsport přináší sloty v EDC
Zdroj: grafika PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.