Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2020: Levi (#10)

18. 1. 2021 | 15:00 Counter-Strike 2
Po hlasitých prosbách konečně začínáme s vyhlašováním ankety TOP 10 CZSK za rok 2020 ve hře Counter-Strike: Global Offensive. Boj o jednotlivé příčky na konci žebříčku byl letos nebývale těsný, ale desáté místo nakonec obsadil Lukáš "Levi" Bouřa, který celý loňský rok odehrál za eSubu.
TOP 10 CZSK 2020: Levi (#10)
TOP 10 CZSK 2020: Levi (#10)
Zdroj: Zdroj

Letošní ročník ankety TOP 10 CZSK přináší herní monitory AOC C27G2ZU/BK Gaming, za což společnosti AOC mnohokrát děkujeme. Nyní už ale k samotnému Levimu, protože ten zažil individuálně i týmově velmi úspěšnou sezónu. Zlaté medaile brali ve velkém SINNERS, ale Leviho eSuba byla vždy v závěsu, o čemž svědčí medailová umístění z obou splitů Tipsport COOL ligy i Sazka eLEAGUE a následně i Vodafone MČR. Sám Levi byl v mnohých zápasech hvězdou eSuby a asi každý pamatuje na jeho ace s deaglem při bránění „béčka” na Mirage proti Universe. Jak Levi hodnotí loňský rok a proč se rozhodl připojit k ENTERPRISE esports?


Jak bys krátce zhodnotil svojí loňskou sezónu?

Čauko, loňskou sezónu hodnotím kladně, jsem spokojený. Sice jsme nic nevyhráli jako eSuba, ale celkově jsem za minulý rok rád.

V průběhu roku jste pravidelně sbírali medaile, ale ta nejcennější pro vás zůstala mimo dosah. Mrzí tě to zpětně? 

Určitě ano, tak jako ostatní turnaje, kde jsme skončili na druhém místě. To MČR pro mě nebylo až takovým zklamáním, když jsem už byl zvyklý na to třetí místo, tak je to pohoda (směje se). Spíše mě mrzelo finále druhého splitu COOL ligy, kdy jsme nevyhráli tu poslední mapu, co nám chyběla a pak bychom porazili SINNERS  3:0

Co chybělo eSubě k tomu, aby se dokázala vyrovnat SINNERS?

Těžko říct. Každý má své silné a slabé stránky, ale pokud bych měl vyjmenovat ty hlavní rozdílové, tak to opravdu nevím. Je to spíše hodně malých věcí

Levi v dresu eSuby
Levi v dresu eSuby
Foto: esuba.eu

V průběhu roku jste neudělali jedinou změnu v sestavě. Jak těžké bylo překonat krizi během jarní sezóny? 

Pro mě to nevypadalo vůbec těžce, spíše mi to přišlo že jsme se dostali do té fáze kdy se ukazuje ten teamplay a to nám chybělo a měli jsme na čem pracovat. Po nějakém čase už to bylo jen lepší a lepší.

V průběhu roku jsi odehrál obří porci zápasů. Jak jsi byl spokojen se svým individuálním výkonem? Je pro tebe umístění v nejlepší desítce nějakým pozitivním signálem?

Se svým výkonem moc spokojený nejsem, furt se dá co zlepšovat a posouvat se dále, takže tento rok mám co dělat, abych se zase posunul. A určitě ano, tím, že jsem v TOP 10, je to pro mě pozitivní signál, že se asi ta práce a ten čas vyplatí.

V nové sezóně budeš reprezentovat Enterprise. Proč jste se s eLiVem rozhodli pro tento krok?

Ve zkratce lucasp a forsy. Myslíme si, že je to nejlepší věc, kterou jsme mohli udělat. Pátý mangus, který k nám perfektně sedne takže si nemůžeme na nic stěžovat. Prvně jsme se domluvili v eSubě, že poskládáme tým a že bude pár změn. Nakonec to nevyšlo a tak jsme s eLiVem nevěděli co dělat, jelikož nám to složení eSuby nevyšlo. Ani ne dva dny poté, ani nevím jak k tomu došlo, jsme měli nabídku do ENTERPRISE, kterou jsme nakonec oba vzali.

Levi na bootcampu eSuby
Levi na bootcampu eSuby
Foto: esuba.eu

Jaké máš jak individuální, tak týmové cíle do roku 2021?

Individuální cíle jsou jako minulý rok, snažit se zlepšit ve všem, co to jen jde a týmově? Tak to je přece jasné, hrát evropské turnaje a posnažit se propleskat aspoň jednou SINNERS.

Díky za rozhovor. Máš nějaký vzkaz na závěr pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Děkuji za rozhovor PLAYzone a chtěl bych poděkovat všem fanouškům za podporu v roce 2020. Přeji vám do tohoto roku hodně štěstí a hlavně zdraví, snad se letos uvidíme už na nějaké offline akci!


TOP 10 CZSK 2020:

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7. ???
  8. ???
  9. ???
  10.  Česká republika Lukáš "Levi" Bouřa

Hlasovali: Ivan "Dev1" Lazarov,  Ondřej "Lelek" Kvarda, Milan "Striker" Švejda, Marek "Shadye" Hovanec, Jiří "Bananides" Johanides, Tomáš "Greener" Mikula, Michal "Mishek" Kabele, Tomáš "Storm" Svoboda, Matěj "Straty" Cihlář, Přemysl "huhy" Malina, čtenáři webu playzone.cz.