Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: The eLiVe (#7)

25. 1. 2019 | 01:39 Counter-Strike 2
V našem žebříčku deseti nejlepších domácích CS:GO hráčů za uplynulý kalendářní rok si potřetí v řadě představíme bývalého hráče Gunrunners. Na rozdíl od dvou předchozích byla u Erika 'The eLiVe' Sitha loňská sezóna přelomová, kdy mimo jiné získal své první velké tituly z českých i slovenských mistrovství.
Erik "The eLiVe" Sith
Erik "The eLiVe" Sith

Na úvod bych ti chtěl pogratulovat k sedmé příčce našeho TOP10 žebříčku. Co pro tebe tohle umístění znamená?

Byť ohodnotený ako TOP10 na CZ/SK, keď som pred rokom bol noname, je docela dobrý pocit, aj keď je to cez hlasovanie a nie cez výsledky.

Pojďme postupně – začátkem roku ses krátce připojil k maďarským GameAgents...

Ešte keď som hrával za Reveal, som pozeral eXtatus, ako hrajú na ICL proti GameAgents. Videl som, že sú to neskutoční hráči a že majú potenciál hrávať vyššie. Ponuka od nich bola pre mňa viac ako neskutočná, aj keď bola iba po V4. Ponuku som dostal vďaka "šťastiu", lebo hráč z teamu nebol schopný sa dostaviť na turnaj a Zero nechcel byť sám na tomto turnaji. Pozisťoval si informácie a dostal som trial, ktorým som zasa na "šťastie" prešiel lebo mali málo času hľadať náhradu.

...jak na tuhle dobu vzpomínáš a co ti to přineslo?

Určite možnosť hrať na takom veľkom turnaji, či možnosť hrať proti takým hráčom ako NiKo, woxic, Ange1, atď. mi pridalo sebavedomie. Skúsenosti som získal hlavne od Patrika (Zera), ktorý mi venoval čas aj mimo tréningu, ukázal mi veľa vecí, ktoré využívam doteraz.

Pak ses ale vrátil do Teamu Universe. Jak se semlelo, že jste se vrátili k původní sestavě? Fungovalo to?

S chlapcami som v kontakte už veľmi dlhú dobu. Sme kamaráti mimo hry aj v hre a videl som, že potrebujú stále pomôcť. Prvé som sa im venoval ako coach. Chlapci ale výsledky tak či tak nemali, lebo im chýbal IGL. Takže som bol bez teamu, Universe boli bez výsledkov a slovo dalo slovo a skúsili sme to nanovo. Lenže tento krát s iným štýlom hry skrz skúsenosti, ktoré som získal či na turnaji alebo od Zera. Fungovať to fungovalo začali sme vyhrávať veľa hier, ktoré som popravde vôbec nečakal. Chlapci začali makať, veľa nových vecí som im poukazoval a odrazu sme hrali na veľa offline turnajoch.

Jaké jsi v tu chvíli měl osobní cíle? Napadlo tě, že by ses časem mohl připojit k eXtatus, kde jsi dříve už hostoval?

Popravde som team neplánoval leavnuť. Môj a vlastne náš cieľ bol vyradiť eXtatus na MČR. Problém v tomto pláne nastal, keď sa team eXtatus rozpadol a kontaktovali ma s tým, že vznikne SVK squad v podaní Frozen, Zero, MonttY, queztone, eLiVe. Hneď som si povedal, že hrať znova so Zerom a možnosť hrať s eXtatus je pre mňa najlepšia, aká by mohla byť. Veľká smola nastala a squad sa nezložil. Je mi to veľmi ľúto doteraz, lebo možno by sme boli vyššie ako hocikto iný predtým.

Když ses připojil k warmupu, jaká v týmu panovala atmosféra, když 3/5 hráčům skončila full-time spolupráce?

Atmosféra bola určite zaujímavá. Nemôžem povedať, že dobrá, lebo predsa len prišli dvaja noví hráči a začiatky boli priam strašné. Ale po výhre Y-Games sme odrazu spolupracovali lepšie ako kedy predtým a začali sme vyhrávať. Pár invitov do HLTV turnajov nám pridalo skúsenosti a atmosféra sa o dosť zlepšila. Tým, že hráči už neboli full-time, tak sa snažili viac ako kedy predtým skrz motiváciu sa dostať spätne na TOP.

Tušíš, jaké byly vlastně impulzy ke změně sestavy? Tebe si asi vybral přímo KETUBOR, co?

Ku koncu sezóny si hráči jednoducho prestali rozumieť a rozhodli sa rozdeliť. MonttY skončil kvôli škole a ZEDKO šiel pod eSubu. Ja osobne som dostal ponuku od Robota, ktorý ma tam už viac krát potiahol či na hosťovanie alebo len tak pozrieť, že ako trénujú. Hráči vedeli, čo odo mňa môžu čakať a že som malý feťák, čo sa týka deathmatchu a individuálnej prípravy.

Na podzim se vám podařilo vyhrát všechno, čeho jste se doma zúčastnili. Co to pro tebe jako nováčka velkých stage znamenalo?

Popravde, a teraz bez ega, som nečakal nič iné. Venoval som tomu 110%, čo sa týka individuálnej prípravy a tréningy boli každodenné, takže som išiel s takým mindsetom, že nič iné ako výhru neberieme. Veľká stage nemala pre mňa žiadny vplyv, predsa som bol na V4. (smiech)

Gunrunners MČR 2018

Je některý domácí titul, který si z podzimní vítězné série ceníš nejvíce? Máš nějaký nejoblíbenější moment?

Určite si najviac cením MČR, nielen preto, že je to najväčší turnaj, ale kvôli tomu, že si to môžem pripísať k splneným snom. Veľa vecí sa stalo počas MČR, či už comeback proti VVV alebo porazení UNI. Najviac si ale cením moment, keď som Frozenovi povedal, že si idem pre MVP, a on, že nech to skúsim. Takže sme jak blázni obaja v backstage hrávali 1 aj 2 hodiny pred zápasom warmup, aby sme boli vo forme a v kondícií na zápas. Queztone sa nám smial, že sme obaja retardi, že bojujeme o MVP a nie o výhru v turnaji. Potom už to bolo iba o tom, komu sa viac podarí. Jednoznačne ma porazil, tam nie je o čom, ale to, že som niekedy mal pocit, že to môžem dať, ma naplňoval viac ako to, že sme vyhrali MČR. 

Když se ani na přelomu roku nedařilo najít novou full-time podporu, dalo se z atmosféry vycítit, že je tým krůček od rozpadu?

Z atmosféry nie, my sme boli často pozitívne naladení. Hlavne my sme si všetko povedali na MČR, že bez podpory sa rozdelíme, takže všetci vedeli ako na tom sú a nikoho nič neprekvapilo.

Jaké jsou tvoje ambice pro nejbližší dobu? Individuální zlepšování, domácí týmy či snaha se dostat do zahraničí?

Po oficiálnom rozpadnutí nášho teamu som sa rozhodol hrávať faceity, DM a venovať tomu tento krát 110% a skúsiť ustrieľať FPL. Dostal som ponuky od CZ/SK teamov, ktoré som ale všetky odmietol.

Na závěr mám otázku, které by pro loňśkou sezónu platila na tebe. Máš svého koně, kdo podle tebe letos prorazí na scénu a objeví se v příští TOP10?

Ako pozerám scénu, vidím veľa nádejných hráčov na tento rok. Svoj hlas ale venujem človeku, čo to síce nečaká, ale ja v ňom vidím veľký potenciál, už keď som s ním hrával, som ho videl, lenže by nemohol byť tak lenivý a nemohol by mať taký prístup, aký má. Popravde dúfam, že ho týmto motivujem a toto MČR ustrieľa do finále. Verím, že Levi bude tento rok v TOP10.

Děkuji moc za rozhovor. Máš na závěr nějaký vzkaz, který bys něco čtenářům vzkázat?

Ďakujem všetkým fanúšikom, čo nám fandili na turnajoch, čo prišli pokecať alebo pre fotku.

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7.  Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
  8.  Slovensko Richard 'queztone' Strnátko
  9.  Česká republika Patrik 'DEV7L' Stuchlík
  10.  Česká republika Hubert 'CaNNiE' Ludwig

HLASUJÍCÍ

  • Analytici a trenéři: KETUBOR, d0di, blade
  • PLAYzone redakce: huhy, MrKenny, Man1
  • Čtenáři webu PLAYzone skrze hlasování
Štítky: The eLiVe, TOP10 2018
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.