Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Fraged (#9)

4. 1. 2020 | 23:22 Counter-Strike 2
Zatímco leckr na místě desátém už má ohledně své budoucnosti jasno, na nové angažmá hráče číslo devět tohoto žebříčku si ještě budeme muset počkat. Dominik 'Fraged' Herz se do TOP 10 dostal jako jediný hráč mistrovského týmu eXtatus, k čemuž mu dopomohlo zejména ocenění MVP právě Vodafone Mistrovství ČR. Nicméně zaslouženě.
Dominik 'Fraged' Herz
Dominik 'Fraged' Herz

Gratulace k tvému prvnímu umístění mezi TOP 10 hráči. Dokázal sis představit, že by tvé úspěšné MČR mohlo na 9. místo stačit?

Díky moc, popravdě jsem ani nevnímal, že by nějaký TOP 10 žebříček měl být, ale když si vzpomenu, jak jsem hrál po celý rok, tak si myslím, že bych tu neměl být. První půl rok jsem hrál průměrně, někdy i podprůměrně, oproti tomu, jak dokážu zahrát. Asi mě ocenění za nejužitečnějšího hráče MČR trochu zachránilo a posunulo až sem, přece je to jen akce, kde je TOP 10 týmů.

MČR už je za námi skoro dva měsíce. Jak se za ním zpětně ohlížíš? Asi jde bez diskuze o největší úspěch tvé kariéry, co?

Z titulu mám radost ještě teď, protože ho u nás moc lidí nemá. Když si to tak vezmeš, čtyři roky v kuse to vyhrávala naše bývalá CZ/SK jednička, takže jsem rád, že můžu být hned první, kdo to po nich mohl získat.

    Je to bez diskuze můj největší úspěch kariéry!

    Jelikož jsi v TOP 10 jediným členem mistrovské sestavy, tak mě zajímá, jaké byly hlavní body vaší cesty za titulem?

    Určitě dát do přípravy všechno. Před MČR každý z nás nechal všech ostatních věcí okolo a soustředil se jen na CSko, což znamenalo fixnout co nejvíce týmových a individuálních chyb, a hlavně naší psychiku. Netuším, co nás nakoplo, ale asi to, že už se nechceme zklamat a odejít z další lanky jako ti druzí. 

      Fraged MČR 2019

      Byl pro vás na MČR konec organizace eXtatus speciálně motivující, nebo jste to nějak extra neřešili?

      Nějak nás to netrápilo. Věděli jsme to dlouho, takže už to nebylo něco, co bychom měli brát v potaz, akorát bychom si vytvořili další věc, která by na nás vyvíjela tlak, což by nebylo k užitku. 

      Ty jsi byl v Brně oceněn i nejužitečnějším hráčem turnaje. Dokážeš přiblížit, jak přesně jsi na MČR formu ladil?

      Na tohle MČR jsem se připravoval trochu jinak oproti tomu, jak jsem se připravoval na předchozí lanky. Na každou lanku jsem se připravoval jen, že jsem fetoval deathmatch, hrál co nejvíce pugů a pracců s týmem. Pracovali jsme společně všichni dost s forjim, který nám dost pomohl ohledně té psychické stránky. 

        Před MČR jsem k tomu přidal ještě dost dem profesionálních hráčů.

        Co pro tebe znamená, že jsi mistrovský titul získal právě se svým dlouholetým parťákem Pechynem?

        Znamená to pro mě dost, vždycky jsem chtěl s Pechčou vyhrát právě MČR. Kdyby mě nevyhodili z eSuby, tak to spolu nevyhrajeme, takže jsem za to nakonec i rád.

        Fraged MČR 2019

        Právě tam jsi strávil první polovinu roku, co ti období v eSubě přineslo? Dokážeš vůbec říct, proč to v létě skončilo?

        Do eSuby si mě vzal benq1, který ve mě viděl něco víc než ostatní a pracoval na mě docela dost. Než jsem přišel do eSuby, byl jsem jen agresivní sniper, který nevěděl, kdy se stáhnout a udržet výhodu pro tým. Naučil jsem se zahrát i dobrou pasivní hru, ale postupem času jsem přestal úplně hrát agresivně a spoléhal na tým, což bylo pro mě špatně. Časem jsem se začal věnovat něčemu i mimo CSko a šlo to vidět i ve hře, že mi lítá hlava někde jinde. Začal jsem dost missovat a moje sebevědomí šlo do háje a pak jsem byl k ničemu, a proto jsem dopadl, jak jsem dopadl. (smích)

          Teď si myslím, že umím vybalancovat agresivní i pasivní styl hraní podle toho, co můj tým potřebuje, takže kick z eSuby byl asi nezbytný k tomu, abych si to uvědomil.

          Pojďme ale k budoucnosti. Mnoho týmů se v rámci off-season dokonce rozpadá, jak se vždycky díváš na tuhle část sezóny?

          Abych řekl pravdu, vůbec mě nezajímá, co se děje nebo neděje v ostatních týmech. Je každého věc, jak se chová ke svému týmu. Každý ať si to vyřeší, jak chce sám. Nejsem zrovna moc ta drbna, co potřebuje vědět, kdo je toxický, kdo se rozpadá a takové blbosti. Takže to jde fakt mimo mě, já se většinou nebavím s nikým kromě svých spoluhráčů.

          Fraged MČR 2019

          Tahle otázka ale přijít musela. Jak to máte aktuálně vy jako ex-eXtatus? Proslýchá se, že bys právě i ty měl být bez týmu. Dokážeš přiblížit, jak to?

          Měl jsem teď měsíc pauzu od CSka a užíval si trochu života, takže jsem se o tým moc nestaral. Polovička mého bývalého týmu se ale rozhodla jít svojí cestou. Nicméně bez týmu určitě nebudu a momentálně pracuji na něčem do nové sezony, a to společně s in-game leaderem z eXtatus, wEAMEM.

            Přeji pěknou zábavu, až mě bývalí spoluhráči potkají na nějakých lankách nebo online zápasech.

            Jaké si v tom případě dáváš osobní cíle pro rok 2020? Nelákalo by tě třeba vyzkoušet zahraničí?

            Určitě bych chtěl vyhrát více lanek, než tomu bylo doposud. A hlavně zabrat trochu individuálně, protože se mi zdá, že jsem se trochu zastavil na jednom místě a nezdá se mi, že bych se nějak o dost zlepšil – oproti tomu, jak jsem se zlepšoval v mých začátcích. Zahraničí je pro mě určitě lákavé, ale zatím je to ještě dlouhá cesta. Lidi mě většinou podceňují, což je dobře. O to víc si říkám, že je musím vyvést z omylu.

              eXtatus MČR 2019

              TOP 10 CZSK

              1. ???
              2. ???
              3. ???
              4. ???
              5. ???
              6. ???
              7. ???
              8. ???
              9.  Česká republika Dominik 'Fraged' Herz
              10.  Česká republika Michal 'leckr' Kadlíček
              Štítky: TOP10 2019, Fraged
              Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.