Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Hawki (#8)

16. 1. 2020 | 21:37 PUBG: Battlegrounds
Hned po Kejdoranovi tu máme zástupce stejného týmu, u nějž už brzy budeme znát jeho nové jméno. Na osmé příčce se umístil další z mistrů České republiky, Dominik 'Hawki' Gryga.
Dominik 'Hawki' Gryga
Dominik 'Hawki' Gryga

Dokážeš mi v jedné, dvou větách shrnout, jaký pro tebe byl rok 2019?

Obrovský krok dopředu. Konečně jsem poznal, jaké to je hrát kompetitivně s lidmi, kteří mají stejné cíle jako já a dávají do toho maximum.

Proveď mě zpětně procesem, jak vznikalo složení tehdejšího týmu eXtatus, později tedy Moops?

Po prvním MČR, které jsem odehrál v mixu, za mnou přišel arSHO, který se mnou chtěl složit tým, protože jeho stávající už nebyl to, co chtěl. Shodli jsme se na přibrání Doubla a později jsem napsal i Redgiemu, jelikož v tu dobu akorát končil u Inside Games. V této sestavě jsme hráli čtvrt roku. Po druhé neúspěšné kvalifikaci do Contenderu se nás arSHO rozhodl opustit. Ihned jsem napsal Kejdoranovi, jelikož už v minulosti jsem s ním chtěl hrát v týmu a věděl jsem, že on je ta správná volba. Roli IGL od arSHA převzal Double a finální sestava byla na světě.

Dominik 'Hawki' Gryga

Znamená pro tebe něco speciálního, že se vám po celý rok podařila udržet totožná sestava?

Rozhodně to potvrzuje to, že trpělivost přináší ovoce. Trvalo nám dost dlouho, než jsme se sehráli, vymysleli postupy a celkově určili tempo hry. Jsem rád, že po tom všem můžeme jít příkladem pro ostatní týmy.

Na PLAYzone Challenge se vám medaile vybojovat nepodařila. Pamatuješ si, co bylo tou hlavní příčinou?

Na PZCH bylo hodně důvodů, proč jsme skončili až na pátém místě, z čehož ten hlavní byly propůjčené počítače od organizace, na kterých se téměř nedalo hrát. Chápu, že to zní jako vymlouvání, ale to, že druhý den jsme hráli na počítačích od PLAYzone a skočili z 13. místa na 5., je dostatečný důkaz. Zároveň tam hrála roli i nezkušenost, jelikož to byla naše první společná LANka.

Trpělivost přináší ovoce. Jsem rád, že po tom všem můžeme jít příkladem pro ostatní týmy.

Jaký je pro tebe osobně rozdíl hrát na lance nebo v pohodlí svého domácího zákoutí?

Obrovský. Atmosféra, focus, povzbuzování od fanoušků, stage... První LANky jsem měl problém s tím, že jsem nebyl schopný se přizpůsobit na dané prostředí a bylo to znát na mých výkonech. Naštěstí jsem to po několika účastech zlomil a můžu říct, že na offline akci zahraji stejně, možná i lépe než doma.

Dominik 'Hawki' Gryga

Jak hodnotíš vaše působení v PEL Contenders? Co vám to jako týmu tehdy nejvíce přineslo?

Od prvního kola open kvalifikace až po PEL-C jsme necítili skoro žádné komplikace. Vždy jsme prošli z TOP 3, několikrát dokonce z 1. místa. První zádrhel jsme pocítili až v samotném finále, kde jsme konečně zjistili, jaké je hrát v lobby, kde každý tým ví, co má dělat, a trestá za každou chybu. Právě tento neúspěch nám dal nejvíce zkušeností. Zjistili jsme, co děláme špatně a kde máme největší mezery. Navíc jsme si potvrdili to, že ani tak velký neúspěch nemá vliv na naše vztahy v týmu. 

Největším highlightem roku bylo ale samozřejmě MČR. Vzpomíná se ti na ten úspěch pořád tak hezky?

Na něco takového se podle mě ani nedá vzpomínat jinak než hezky. Potvrdili jsme naší dominanci na CZ/SK scéně a splnili to, co jsme slíbili fanouškům. Lepší zakončení sezóny asi ani nejde.

Neúspěch ve finále PEL Contenders nám dal nejvíce zkušeností.

Mrzí tě nějakým způsobem, že už loni nebyly žádné velké offline streamerské turnaje jako dřív?

Výlet do USA byl sice jeden z nejlepších zážitků v životě, ale mnohem víc mě mrzí, že nebylo více zahraničních LAN akcí, kde bychom se mohli zúčastnit s týmem. Snad se tohle do budoucna změní.

eXtatus PUBG

Jak vzpomínáš na opakovanou nejistotu okolo organizace? Co vám ta nová přinese do nové sezóny?

Určitě bylo nepříjemné stále měnit zázemí, ale minimálně jsme z toho získali zkušenosti a na vlastní kůži poznali, jak to chodí. Udělali několik chybných rozhodnutí, ale nakonec vše skončilo tak, jak mělo. Nová organizace nám doufejme přinese tu zmíněnou jistotu, že máme na koho se obrátit a spolehnout.

Kdybys měl říct, kdo se stane číslem jedna tohoto žebříčku, kdo by to byl a proč právě on?

Podle mě v CZ/SK není lepší hráč než Double. Má obrovský vliv na hru jak po stránce skillu, tak callování. Upřímně bych byl zklamaný, kdyby právě on nebyl na prvním místě.

eXtatus PUBG

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7. ???
  8.  Česká republika Dominik 'Hawki' Gryga
  9.  Česká republika Luboš 'Kejdoran' Mráček
  10.  Česká republika Miloslav 'PiXeL1K' Feik
Štítky: TOP10 2019, Hawki
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.