Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Jejky (#10)

28. 12. 2019 | 00:55 League of Legends
Letošní žebříček nejlepších deseti domácích lolkařů otevírá David "Jejky" Jakubec, který letos ovládl všechny velké turnaje na česko-slovenské scéně, a to v barvách AS Trenčín a eSuby.
TOP 10 CZSK Jejky
TOP 10 CZSK Jejky

Jejky se umístil na desáté příčce poté, co s AS Trenčín esports ovládl jarní split Hitpoint Masters. Po boku Dreada s Wondrem tehdy dopomohl k překvapivému sesazení eSuby z pomyslného domácího trůnu. Ze základní části sice AS Trenčín postoupil až z 3. místa, ale ve Svitavách přejel nejdřív Vikingekrig 3:0 a následně porazil i hvězdnou soupisku eSuby, a to 3:1. I přes velký úspěch se AS Trenčín na European Masters nepodařilo vyhrát ani hru, a to hlavně kvůli extrémně těžkým oponentům, mezi nimiž byli i Rogue EC či Misfits Premier. 

eSubba WIN

Po návratu do eSuby Jejky ovládl letošní sezonu ESL Nationals, když v katowickém finále eSubáci porazili 2:0 tehdejší Rift Rats (později Brute). V letním splitu Hitpoint Masters s eSubou se Jejky protrápil základní částí, ale v play-off už jsme se dočkali jasné dominance a oba zápasy modrá krev vyhrála 3:0. Na letních EU Masters sice český tým opět nezvládl postoupit ze skupiny, ale získal alespoň historicky první vítězství v hlavní fázi turnaje. Rok pak zakončil Jejky se svými spoluhráči vítězstvím na MČR, kde jsme viděli řadu zajímavých soubojů proti nynějším LEC hráčům Carzzymu s Denykem. 

Co pro tebe znamená, dostat se do TOP 10 a je dle tebe umístění férové? 

Tolik to pro mě popravdě neznamená, ale samozřejmě jsem rád, že mě lidi takto vnímají. 

Letos jsi na domácí scéně ovládl každou velkou akci. Byla to tvá nejlepší sezona?

Ani zdaleka to nebyla má nejlepší sezona. Nejvíce pro mě ale znamená první výhra ve skupině European Masters, škoda že jsme nedosáhli na kýžený postup. Ale i vítězství na MČR proti dvěma borcům, co budou válet v LECku taky ujde.

Jaké máš cíle pro další rok? Víš kde bude tvá budoucnost?

Jelikož budu ještě jeden split oblékat dres eSuby, tak máme zcela jasný společný cíl.

eSuba MČR

Zvládl bys jmenovat domácího hráče, který by mohl do TOP 10 žebříčku nakouknout v příštím roce?

To opravdu netuším, nejde o nejaký žebříček ale o úspěch dané osoby, “žebříček” je to poslední co by tě melo zajímat pokud ty sám si se sebou spokojen a děláš to, co tě naplňuje.

Máš nějaký vzkaz na závěr?

Díky všem za hlas, všem přeju štastný Nový rok.

TOP 10 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5. ???
  6. ???
  7. ???
  8. ???
  9. ???
  10.  Česká republika David "Jejky" Jakubec.

Hlasující

  • Komentátoři: Kangae, Roman Dufek, Bronko
  • Trenéři: Nightshare, Zizou, Micro, DON LAFFSON, Kocourek, Speedy
  • Redaktoři: Hippowan
  • Čtenáři webu PLAYzone