Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Kamilius (#10)

21. 12. 2018 | 10:14 League of Legends
Je čas na vyhodnocení našeho hlasování. Desítku nejlepších domácích lolkařů letošní sezóny otevírá Kamil "Kamilius" Košťál. Právě s ním proto přinášíme první ze série rozhovorů.
Kamilius Top 10 Playzone
Kamilius Top 10 Playzone

Hlasující

  • Komentátoři: Mozilla, Bronko, Vary May
  • Trenéři: Nightshare, Zizou
  • Redaktoři: Hippowan, huhy, Feak
  • Čtenáři webu PLAYzone

Na desáté příčce se nakonec umístil současný support eSuby, Kamil "Kamilius" Košťál. Slovenský mladík sezónu začal v týmu MnM Gaming, se kterým bojoval v britské lize ESL Premiership. Zahrál si sice po boku veterána Impalera, ale výsledkově se týmu bohužel nedařilo a v těžké skupině skončil na čtvrtém místě. S týmem odehrál ještě akci Insomnia62, na které skončil na 7. - 8. místě. 

Po letním splitu se pro Kamiliuse objevilo volné místo v domácí jedničce, eSubě. Kamilius utvořil spolu s Nardeusem skvělé duo a po slabším rozjezdu se týmu povedlo vyhrát Hitpoint LEGENDs, v jehož finále zvítězili 3:0 nad Inside Games. Následovalo European Masters, kde však eSuba znovu selhala. Nová sestava sice skončila lépe, než ta z jara, ale to jen kvůli změněnému formátu. Ve skupině totiž eSuba neuhrála ani hru a se skóre 0-3 se s turnajem musela rozloučit. 
 

Kamilius Top 10 MnM Gaming

Po neúspěchu v Evropě přišla dominance doma. Návrat na domácí scénu týmu vyšel skvěle a dominantně zvítězil jak na Y-Games, tak i na vyvrcholení sezóny na MČR 2018. Právě z Mistrovství ČR si Kamilius navíc odnesl cenu za nejdůležitějšího hráče turnaje, což jen potvrdilo, jak velkým přínosem pro svůj tým byl. Poslední akce roku, ESL Mistrovství cz/sk, už však pro eSubu nedopadlo dle představ. Lancraft se na turnaji ukázal s posilami na solo linkách a ve finále porazil eSubu přesvědčivě 2:0.

Rozhovor

Ahoj Kamile! Nejprve gratulujeme k desátému místu. Jak ty osobně vnímáš tohle umístění? 

Ahoj, chcel by som poďakovať všetkým, ktorí za mňa hlasovali. Ja osobne s umiestnením na 10. mieste súhlasím a som spokojný. Na začiatku roka by som sa tu určite nenachádzal, takže to pre mňa predstavuje určitý osobný pokrok.

Sezónu jsi začal odchodem do britského MnM Gaming. Jak ses vůbec dostal k této nabídce? Byly ve hře i jiné týmy?

Presne takto rok dozadu som mal v challengeri na weste okolo 450LP, takže nemal som problém si nájsť team. MNM bola moja najhoršia možnosť, mal som oveľa lákavejšie ponuky v LVP a ESL Meisterschaft. Bohužiaľ som ešte študent a nemohol som odísť do gaming housu, inak by ste ma videli v inom teame ako v MNM. 

V MnM jsi odehrál dva větší turnaje, ale ani na jednom jste neslavili úspěch. As sis vstup do nového zahraničního angažmá představoval trochu jinak, že?

Do roka 2018 som určite nevstúpil najlepšie, ako sa dalo, ale aspoň som sa niečo trochu naučil, rozhodil siete a získal kontakty. Aj keď sa nám moc nedarilo, aspoň sme dokázali poraziť napríklad Diabolus Esports, kde hrali hráči ako Larssen, Caedrel a xdsmiley, takže moje zahraničné angažmá malo určite aj svoje svetlé stránky.

Po jarním splitu ses vrátil zpět na domácí scénu. Jak probíhal tvůj přestup do domácí jedničky?

Narde mi napísal, že z eSuby bude odchádzať Denyk a spýtal sa ma, či by som nemal záujem to vyskúšať s nimi. Keďže som s Nardem bro tak to nešlo odmietnuť.

Po slabším startu jste šli výsledkově rychle nahoru a v play-off jste ztratili jen jednu mapu. Díky titulu na LEGENDs jste se kvalifikovali na EU Masters, kde však eSuba znovu selhala. Jak vnímáš vaše působení v Hitpoint lize a na EU Masters? 

Hitpoint liga bola interesting, hlavne na začiatkoch, keď sme prehrávali s každým. Boli sme úplne nový a mladý roster, moc sme nemali natrénované a ešte na nás bol dosť vyvíjaný tlak. Potom prišiel nový jungler mr. Kopačka (aka Sawyor) a z posledných miest nás dostal až do finále, keďže jeho individuálny skill bol lepší asi tak o 3x lepší ako u junglerov z konkurencie. Na Finals sme boli všetci pod neskutočným tlakom, chokovali sme tam parádne, ale našťastie sme vyhrali. K EUM nemám čo povedať, asi sme neboli dostatočne pripravení ísť dobýjať Európu.  

Poté už následovaly dominantní vítězství na Y-Games a MČR. Na MČR jsi byl dokonce vyhlášen nejdůležitějším hráčem turnaje. Díky čemu jste tyto akce vyhráli? Myslíš, že jsi na MČR předvedl svůj zatím nejlepší LAN výkon v kariéře? 

EUM nás zocelilo, tréningy boli viac intense, začali sme byť viac confident a brali sme si titul za titulom. MČR hodnotím určite ako moja najlepšia lanka, čo sa týka herného výkonu, ale myslím si, že to vôbec nebolo o mne. Všetci sme hrali dobre, verili sme si a vedeli sme, čo musíme urobiť pre to, aby sme vyhrali. Veľkú rolu v našich úspechoch určite odohral aj coach Tomáš, ktorý nás vždy pripravil na všetky možné situácie.

Kamilius MVP MČR

Konec sezóny, ale skončil mírným zklamáním, a to druhým místem na ESL Mistrovství ČR a Slovenska. S obměnenou sestavou vás Lancraft tentokrát porazil. Hodně se mluvilo o podcenění přípravy na tento event.

Nemyslím si že sme ich alebo prípravu nejak podcenili, jednoducho sme neboli tak na peaku ako na MČR. Trénovali sme aktívne, ale kvalita tréningov nebola moc vysoká, prehrávali sme tak 80 % hier, moc sa nám nedarilo, a to sa ukázalo aj v ESL lige. LanCraft mal taktiež veľké roster upgrady, nepotrebovali ani trénovať, keďže nás všetkých individuálne outclassovali.

Ještě otázka na závěr. Kdybys mohl, máš nějakého hráče, případně tým se kterým bys si chtěl profesionálně zahrát? 

Z LEC by som chcel supportiť Rekklesa alebo OG Patrika. Z realistickejšieho hľadiska by som si rád zahral niekedy s Carzzym.

Díky za rozhovor. Za celou redakci PLAYzone ti přejeme hodně štěstí do příští sezóny a samozřejmě veselé Vánoce! 

Ďakujem že ste všetci fandili , aj keď sme vás v ESL lige sklamali, v roku 2019 budeme back. Prajem všetkým šťastné a hlavne pokojné sviatky.

TOP 10 CZSK

  1. ...
  2. ...
  3. ...
  4. ...
  5. ...
  6. ...
  7. ...
  8. ...
  9. ...
  10.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál