Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK: Tarky (#9)

23. 12. 2018 | 11:35 League of Legends
Na deváté příčce žebříčku nejlepších domácích lolkařů se umístil český support Jakub "Tarky" Vaňkát.
TOP 10 CZSK Tarky #9
TOP 10 CZSK Tarky #9

Hlasující

  • Komentátoři: Mozilla, Bronko, Vary May
  • Trenéři: Nightshare, Zizou
  • Redaktoři: Hippowan, huhy, Feak
  • Čtenáři webu PLAYzone

Těsně před Kamiliusem se umístil Tarky, který v průběhu roku oblékal dres EURONICS Gaming a eMonkeyz. Na konci sezóny si pak zahrál v polské lize za tým Czeska Husaria po boku Carzzyho s Jejkym. Sezóna pro něj začala návratem na německou scénu, na které posílil nejsilnější tým, EURONICS Gaming, za který si zahrál i proti Carzzymu v Mysterious Monkeys (Ad Hoc Gaming). I přes krasojízdu v základní části si ale v play-off Tarky nezahrál, protože tým předčasně opustil. V letním splitu zamířil do španělské ligy LVP, konkrétně do eMonkeyz.

Znovu mu byl v patách Carzzy, který směřoval do KIYF eSports Club. Tentokrát to ale byl český marksman, kterému se dařilo více. Tarkyho eMonkeyz se sice drželi nadějí na play-off velmi dlouho, ale kvůli několika ztrátám důležitých her se nakonec museli spokojit s pátou příčkou. V listopadu si pak český support zahrál za eMonkeyz ještě Iberian Cup. V úplně nové sestavě, ve které se objevil i Zoiren, se týmu ale vůbec nedařilo a vypadl již ve skupině. Na závěr roku si Tarky ještě střihl Polskou Ligu Esportu, ve které v týmu Czeska Husaria působili i Jejky a Carzzy. Po druhém místu v základní části byli CZH v prvním zápase play-off poraženi 1:2 a obsadili tak konečné třetí místo.

Tarky Top 10 CZSK eMonkeyz

Rozhovor

Ahoj Tarky! Gratulujeme k devátému místu. Jak ty osobně vnímáš tohle umístění?

Zdravíčko, řekl bych že umístění na devátém místě je za tenhle rok odpovídající. Každopádně děkuji všem, kteří pro mě hlasovali, vážím si toho.

Sezónu jsi začal odchodem do německého EURONICS Gaming. Pomohlo ti k nabídce tvé předchozí působení v této organizaci, nebo to žádnou souvislost nemělo?

Po nucené pauze kvůli internetovým problémům jsem na začátku roku měl možnost jít do španělské nebo německé ligy. Vybral jsem si znovu EURONICS Gaming, kde jsem ale bohužel po prvních dnech tréninku dostal angínu a dva týdny jsem byl mrtvola. V prvních týdnech tedy hrál Obvious (kouč), ale moje problémy s hlasem pokračovaly i poté.

V ESG se vám v základní části dařilo (17 – 1). Bylo pro tebe velké zklamání, když sis pak v play-off ani na EU Masters nezahrál? 

V týmu bylo hodně problémů. I když se vyhrávalo, naše úroveň hry nebyla top, což se potom ukázalo na EU Masters (Německo nevyhrálo jedinou hru). Po nemoci jsem pořád nemohl shotcallovat a jelikož náš midlaner hrál z domu, naše review her bylo k ničemu. V replayích se objevovaly ty stejné chyby pořád dokola a vůbec jsme se nezlepšovali. To vyústilo v hodně argumentů, deprimaci a celkově špatné prostředí v týmu. Neviděl jsem v tom budoucnost a nebylo to pro mě prostředí, ve kterém bych chtěl hrát. Když obě strany souhlasily s rozvázáním kontraktu, šel jsem si svou cestou.

Po jarním splitu jsi zvolil přesun do španělské LVP. Jak probíhal tvůj přestup do eMonkeyz? 

Po předešlé zkušenosti jsem rozhodně chtěl být kapitán a shotcaller týmu. Chtěl jsem mít kontrolu nad tím, že když někdo zabraňuje týmu se zlepšovat, půjde z týmu pryč. Tyto podmínky mi nabídl právě tým eMonkeyz ze španělské LVP a proto jsem to také vzal.

Španělská liga je považována v rámci ERL za tu nejsilnější. Nakonec jste s týmem skončili pátí, i když jste několikrát potrápili i Movistar či MAD Lions. Proč nevyšel postup do play-off? 

Ano, řekl bych že LVP je nejlepší regionální liga. Ze začátku to bylo hodně práce ale jelikož jsem shotcalloval, ukazoval chyby v review, takřka až coachoval, tak to bylo ok. Bohužel nastaly problémy s Dahvysem (junglerem) a ztratili jsme nějáké hry úplně zbytečným způsobem. I tak jsme ale v polovině splitu seděli na čtvrtém místě. Když přišel nový jungler, Carbono, tak to bylo o hodně lepší, ale hry které jsme prohráli už předtím, společně s GIA remake aférou, náš postup do playoff o hodně stížily. Řekl bych, že ke konci jsme se Sertussem na midlane už určitě play-off team byli. I když jsme zakončili sezónu 2:0 proti KIYF, bohužel jsme skončili na 5. místě jen jednu výhru od play-off. Za tenhle split jsem si každopádně hodně užil v roli kapitána a shotcallera.

eMonkeyz Jakub "Tarky" Vaňkát

Poté následoval Iberian Cup, kde sis tentokrát zahrál se Zoirenem. Tahle akce pro tvůj tým skončila, přiznejme si, hrozně. Byla nová sestava o tolik slabší, než ta předchozí, nebo svou roli sehrály jiné faktory?

Iberian Cup jsem po pravdě ze začátku vúbec hrát nechtěl, ale nakonec mně tým přemluvil. Hrál jsem z domu a v této sestavě bylo tolik problémů, že s časem který jsme měli na přípravu nešlo nic udělat.

Sezónu jsi zakončil v polské lize. Tentokrát jsi po boku Carzzyho a Jejkyho obsadil třetí místo. Po základní části jste ale asi pomýšleli navíc, že?

Na to, že jsme spolu nehráli jediný scrim tak to šlo jako po másle. Bylo tam hodně záskoků během sezóny jelikož pro každého to byla spíše bokovka. Určitě jsme se mohli umístit lépe než na třetím místě, ale v tu dobu se už vědělo že někteří z nás nemůžou přijet na offline event, takže jsme to takzvaně "rundownuli"  a spíše si to užili.

Během roku sis vyzkoušel tři regionální ligy. Jaká je podle tebe nejsilnější a která zkušenost se ti nejvíce líbila? Německá, Španělská či Polská?

LVP je rozhodně nejlepší ale řekl bych, že v jakékoliv regionální lize může kdykoliv někdo překvapit a vyhrát, jelikož ty teamy nejsou na tak vysoké úrovni. Rozhodně jsem si nejvíce užil sezónu ve Španělsku, jelikož to byla doba, kdy jsem pro tým dělal maximum a hráči mi to vraceli důvěrou a vděčností.

Otázka na závěr: Už víš, kde tě uvidíme v příštím roce? Pokud ano, můžeš nám naznačit tvé směřování? 

Byl jsem blízko k pár academy z LEC, ale nakonec půjdu směrem turecké TCL nebo znovu španělské LVP.

Díky za rozhovor. Za celou PLAYzone redakci ti přejeme hodně štěstí do příští sezóny a samozřejmě veselé Vánoce! Chtěl bys něco vzkázat našim čtenářům, nebo svým fanouškům?

Díky každému kdo mi fandí a zajímá se i když moje cesta je hodně hrbolatá. Myslím si že tenhle rok bude ten nejlepší tak se můžete těšit.
Díky za rozhovor, pěkné svátky všem a neskončete jako Paťo (Sheriff) na Silvestra. Budu rád, když mě budete sledovat i na mém Facebooku a Twitteru.

TOP 10 CZSK

  1. ...
  2. ...
  3. ...
  4. ...
  5. ...
  6. ...
  7. ...
  8. ...
  9.  Česká republika Jakub "Tarky" Vaňkát
  10.  Slovensko Kamil "Kamilius" Košťál
Štítky: Tarky, TOP10 2018