Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 5 CZSK: Muf (#5)

25. 1. 2020 | 11:53 Dota 2
Naše série s vyhlášením pěti nejúspěšnějších hráčů za rok 2019 se rozjíždí vyhlášením pátého místa, na kterém se umístil Petr "Muf" Fojtík. Jeho rok byl vskutku zajímavý a my se teď společně podíváme na jeho úspěchy.
Muf
Muf

Jeho cesta v Hippomaniacs započala už v říjnu 2018, kdy se k týmu přidal společně s kapitánem Sehnym a Midlanerem Supreamem. Od té doby se vypracoval na nejlepšího Roamera v České republice a začal se s Hippomaniacs účastnit mezinárodních online turnajů.

První úspěchy loňského roku se dostavily v dubnu. Jednalo se o druhá místa na Starladder ProSeries Season 25, JoinDota League Season 15 Europe a první místo v Brewmaster´s Cup. Největší úspěch sezóny měl však teprve přijít.

V červnu jeho tým zvítězil na evropském finále World Cyber Games, což znamenalo, že se HM podívali do daleké Číny. V konkurenci týmů z celého světa nám neudělali vůbec ostudu, ba naopak. Čtvrté místo je jednoznačně dobrou vizitkou, jediná škoda je, že nedosáhli na třetí místo a finanční odměnu 20 000 $.

Skvěle rozjetý tým vstoupil do kvalifikace na nejprestižnější esportový turnaj světa opravdu grandiózně. Hippomaniacs vyhráli skupinu a dokonce první kolo Upper Bracketu. Následně však bohužel podlehli TFT a Chaos EC, kteří se nakonec kvalifikovali na jejich úkor. Pro Mufa a celý jeho tým to byla velká rána a od té doby to s HM šlo od desíti k pěti.

Sice ještě dokázali vyhrát JoinDota League Season 16 a získat třetí místo v turnaji LOOT.BET/DOTA, rozpadu týmu to však nezabránilo a všichni tehdejší hráči se s Hippomaniacs rozloučili a založili vlastní organizaci SworDDark, což má nepochybně připomínat Saberlighta, který se od nich již dříve odloučil.

Na závěr je nutné říci, že Muf zažil skvělý rok, kde si zahrál v Číně a málem se kvalifikoval na The International a nelze tedy soudit jen podle závěru roku. Doufáme, že se mu bude dařit i v příštím roce a bude skvěle reprezentovat naši zemi, jako tomu bylo doposud.

TOP 5 CZSK

  1. ???
  2. ???
  3. ???
  4. ???
  5.  Česká republika Petr "Muf" Fojtík
Štítky: TOP5 2019