Přejít k hlavnímu obsahu

TSM ImperialHal byl dalším terčem swattingu, policisté mu během streamu naběhli do domu

10. 1. 2021 | 12:59 Twitch.tv
Známý hráč a streamer ImperialHal se stal další obětí tzv. swattingu a musel se vypořádat s ozbrojenou policejní jednotkou přímo v jeho domě. Celý incident se odehrál přímo během jeho vysílání, tudíž i jeho spoluhráči a všichni diváci mohli celou situaci se zatajeným dechem sledovat.
ImperialHal Swat
ImperialHal Swat

Philip 'ImperialHal' Dosen, který profesionálně hraje Apex Legends za TSM, se jako další oběť musel na vlastní kůži nedávno potýkat s nepříjemným prankem – swattingem. Případů zneužití tísňové linky pro přivolání ozbrojené policejní jednotky přímo do domu nicnetušícího streamera se bohužel již odehrálo několik, přičemž tento prank může mít i fatální dohru. ImperialHal však zachoval chladnou hlavu a celou situaci v klidu vyřešil. 

Apex profík si zrovna už několik hodin užíval hru na svém streamu a při vyhledávání dalšího zápasu slyšel ohromnou ránu, která ho patřičně vyděsila. To už křičící policisté bušili na dveře a dobývali se do jeho pokoje. Zmatený ImperialHal nechal běžet vysílání, sundal si sluchátka a vydal se vyhovět všem požadavkům, jež napjatí diváci mohli z dálky poslouchat. Hal zrovna hrál s dalšími profesionálními hráči, kteří byli rovněž zmatení a vyděšení.

Když se po chvilkách nepříjemného ticha Hal konečně vrátil, bez mrknutí oka se vrátil do hry a všem sdělil, že už je vše v pořádku a že celý proces proběhl relativně v klidu. Sice na něj mířilo devět po zuby ozbrojených policistů a vykopli mu vstupní dveře, zbytek celého scénáře však probíhal bez problémů. Dle Hala to vypadalo, že to nebyl jejich první prank call na streamera a tudíž už věděli, jak situaci zvládnout bez zbytečného stresu.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: ImperialHal, Swatting