Přejít k hlavnímu obsahu

TSM kompletní. Úspěch závisí na Dardochovi

26. 11. 2019 | 19:30 League of Legends
Team SoloMid po off-season opět jde do nové sezony a opět bude mířit na ty úplně nejvyšší příčky. Kdo tým bude reprezentovat a jaké jsou šance na titul?
Kobbe TSM
Kobbe TSM

TSM se oproti loňské sezoně rozhodli výrazně obměnit sestavu. Do týmu míří nová botlane ve složení Kobbe + Biofrost a velkou změnou je také příchod junglera Dardoch, který vloni odehrál v nejvyšší americké lize pouhých 6 her a většinu času strávil v OpTic Academy. 

Sestava TSM pro rok 2020:

 Německo Sergen "Broken Blade" Çelik (Top)
 Spojené státy americké Joshua “Dardoch” Hartnett (Jungle)
 Dánsko Søren "Bjergsen" Bjerg (Mid)
 Dánsko Kasper "Kobbe" Kobberup (AD Carry)
 Kanada Vincent "Biofrost" Wang (Support)

Team SoloMid Zven

Pomohly změny zvýšit kvalitu?

Tato otázka je vskutku klíčová. Ze základní sestavy totiž odešli třeba Zven a Smoothie. Oba tito hráči byli při příchodu do TSM označováni jako jedni z nejlepších hráčů na svých pozicích, a to nejen v rámci americké LCS, ale celé západní scény. Reálná síla, kterou nakonec (ne)ukázali byla pro fanoušky ale zklamáním a Kobbe s Biofrostem tak byli vítáni jako spása boží. Oba dva hráči za sebou mají životní sezony - Kobbe zářil v late game teamfightech s evropskými Splyce a Biofrost se vyprofiloval jako kapitán a shotcaller CLG.

Na jungle pozici zažil loni skvělé jaro Akaadian, ale v létě on ani Grig (a ani Spica) nedokázali týmu dodat to, co potřeboval. Změna lesapána byla očekávatelná, ale bude Dardoch tím, kdo zlomí prokletí TSM jungle pozice? Tady je ten hlavní otazník, který může rozhodnout o pravé síle TSM. Dardoch ani v academy lize nijak extrémně nevynikal a TSM musí doufat, že se znovu ukáže jako při svém příchodu na scénu. Tehdy dominoval téměř každý zápas a se svým Lee Sinem, Rengarem nebo Elise tvořil jedinou šanci tehdejších Liquid na vítězství. Mnozí na tomto místě čekali Xmithieho, který opustil konkurenční Team Liquid. Toho zvládl ale ulovit nováček ligy Immortals a TSM museli hledat jinde.

Team Liquid TSM

Konkurence

I pokud by vše vyšlo jako, zvládne se TSM vyrovnat dlouhodobé severoamerické jedničce Team Liquid? Hvězdnou soupisku navíc chystají třeba Dignitas či Evil Geniuses a stále se musí počítat se stálicí v podobě Cloud9. Sestava TSM svou kvalitu určitě má a případný nepostup do play-off by byl opravdu obrovským zklamáním. Pro zisk titulu by ale musela změna junglera Liquid oslabit a TSM musí doufat, že to novému týmu bude klapat a že Dardoch zvládne navázat na hvězdné výkony, které kdysi podával.

Štítky: TSM, lcs