Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch aktualizuje zásady týkající se nenávistného chování a obtěžování

10. 12. 2020 | 14:30 Twitch.tv
Twitch oznámil, že aktualizuje své zásady ohledně „nenávistného chování a obtěžování“, aby se oblíbená streamovací platforma stala inkluzivnějším místem. Tyto nové zásady vstoupí v platnost 22. ledna 2021
Twitch
Twitch

Twitch přidává podrobnější upřesnění toho, co je zakázáno. Nové zásady zahrnují nepřeberné množství příkladů nepřípustného chování, od hrozby násilím až po vytváření účtů, které jsou „věnované nenávisti“, neboť mají urážlivá či hanlivá uživatelská jména. Samozřejmostí je také část o obtěžování, jako je přání někomu ublížit nebo pronásledování. Část o sexuálním obtěžování zase podrobně popisuje, jak jsou mimo jiné zakázány „nevyžádané sexuální útoky“.

V rámci nových pravidel byla zakázána Konfederační vlajka, a to pro své „historické a symbolické spojení s otroctvím a bělošskými rasistickými skupinami v USA“. Problémy mohou uživatelé mít také, pokud budou někoho obtěžovat prostřednictvím emotikonů, neboť kombinace emotikonů lze nyní klasifikovat jako projev nenávistného chování, pokud jsou použity zlomyslně.  

„Zásady sdílíme v dostatečném předstihu, než vstoupí v platnost, abychom zajistili dostatek času na jejich přečtení, kladení otázek a zpětnou vazbu,“ uvedl Twitch. Platforma letos učinila kroky ke zvýšení bezpečnosti svých tvůrců obsahu a komunity, v květnu dokonce vznikl Poradní sbor pro bezpečnost Twitche (Twitch Safety Advisory Council) – i když otázkou zůstává, jak účinný do teď byl. 

V rámci příprav pořádá Twitch již zítra 11. prosince ve 12:00 centrálního času (pro nás 19:00) livestream Creator Campu. Tento stream bude využit k tomu, aby se mohly zásady projít a případně být zodpovězeny otázky, které mohou vyvstat ještě před jejich zavedením. 

Štítky: Twitch