Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch údajně umlčel streamerku za pranýřování kočičí množírny

20. 10. 2020 | 09:00 Twitch.tv
Twitch se znovu zamotává do kontroverzního případu poté, co streamer Destiny promluvil o zvláštních a záhadných okolnostech, jež vedly k zabanování streamerky s přezdívkou Alisha12287. V centru děnní této kauzy se nachází kočičí množírna, kterou Alisha ostře kritizovala na svém streamu, což vyústilo v ban, o který se údajně zasloužil právník zmíněné množírny.
Alisha ban
Alisha ban

Je tomu pouze několik dní, co RuneScape streamerka Alisha12287 obdržela trest bez udání jasného vysvětlení. I přesto, že to není nijak velká streamerka, vybudovala si kolem RuneScape poměrně slušnou komunitu se 132 000 followery, kteří se nyní bouří. Ovšem, kdyby nebylo Destinyho, o dost výraznější osobnosti na Twitchi, která se o celém záhadném případu rozvášnila při svém vysílání, pravděpodobně by se o této kontroverzi nikdo nedozvěděl.

Destiny v páteční podvečer streamoval StarCraft II a zničehonic obrátil celou konverzaci směrem k Alishe, když se zeptal svých diváků, jestli si jsou vědomi toho, co se vůbec stalo, těsně před tím, než vznesl svá vlastní obvinění. Ještě před tím, než Alisha dostala ban, se na svém streamu bez servítek opřela do jisté kočičí množírny, jednoho z chovných zařízení, které jsou často známé pro své nehostinné podmínky, a jinak tomu nebylo ani v tomto případě.

Streamerka zmiňuje šílené podmínky, zamoření parazity, kožní nemoce, přímou smrt koťátka v její náruči a také adresuje svou vlastní kočku, která má údajně genetické poruchy následkem špatných chovatelských návyků z množírny. Jako blesk z čistého nebe nedlouho poté dostala Alisha ban bez udání důvodu, o čemž rozzlobeně mluví Destiny, který dále vysvětluje, že právník z množírny poslal Twitchi dopis, na jehož základě trest obdržela, což později ona sama potvrdila na sociálních sítích.

Všechna tato obvinění jsou opravdu vážná a situaci nezlepšuje ani fakt, že se Twitch k případu stále nevyjádřil, což není ani zdaleko poprvé, když si vzpomeneme například na kauzu kolem Dr Disrespecta. Sama Alisha vydala video se svým vyjádřením a chápe, že ji Twitch na žádost zmíněného právníka z obchodní perspektivy zkrátka umlčel, což však situaci nijak neospravedlňuje. Dobrá zpráva je, že ban není permanentní a Alisha bude zpět rovnou s charitativním streamem pro zvířecí útulky. Kauza však rozhodně dopálila velkou část veřejnosti a stále se čeká, zda-li se k tomu Twitch vyjádří, nebo bude znovu mlčet.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Destiny, Alisha12287