Přejít k hlavnímu obsahu

Týmy na The International: Evil Geniuses

14. 7. 2019 | 21:39 Dota 2
The International se blíží a my se dostáváme ke čtvrtému týmu žebříčku DPC.
Logo EG
Logo EG

Sestava

 Kanada Artour "Arteezy" Babaev
 Pákistán Syed Sumail "Sumail" Hassan
 Švédsko Gustav "s4" Magnusson
 Dánsko Andreas "Crit" Nielsen
 Izrael Tal "Fly" Aizik

Organizace Evil Geniuses působí na scéně Doty 2 již velmi dlouhou dobu. Mezi světovou špičku se dostala až po svém "znovuzrození", když v roce 2014 přijala hráče tehdejšího týmu SADBOYS a vydobila třetí místo na TI. Od té doby se pravidelně umisťuje na předních příčkách světových turnajů. Největším úspěchem EG je rozhodně vítězství na TI 2015 s nejmladším hráčem, který na The International kdy soutěžil. Tím nebyl nikdo jiný než Sumail.

EG po výhře Dota Summit 9

Evil Geniuses se během roku podařilo kvalifikovat na všechny Majory, byť u některých nebyli tak přesvědčiví, jak se čekalo. V Malajsii i Číně si odnesli bronzovou medaili. V obou případech je vyřadil vítěz turnaje, tedy Virtus.Pro, respektive Secret. Třetí Major sezóny nedopadl úplně podle představ severoamerického celku, jelikož byli opět vyřazeni ruskými Virtus.Pro, tentokráte už ve třetím kole Lower Bracketu. Paříž jim přinesla další bronz a spousta lidí začala vnímat spojení EG a třetího místa jako nerozlučné. Co by však v Moskvě dali za třetí místo. Po mizerném výkonu ve skupinách čelili OG v Bo1, ve které sice hráli dobře, ale na mistry světa nestačili. Sezónu tak zakončili poslední příčkou a mohou doufat, že na TI se jim bude dařit lépe.

Výsledky EG v DPC sezóně 2018/19

Hvězdná sestava EG má rozhodně šanci na celkové vítězství TI, ačkoli není hlavním favoritem. Loni se jim podařilo vyřadit hned dva velké favority, tedy Virtus.Pro a Liquid. S EG je tedy nutné počítat, i když se jim zrovna momentálně nedaří.