Přejít k hlavnímu obsahu

Týmy na The International: Liquid

15. 7. 2019 | 20:03 Dota 2
V tomto článku se detailně podíváme na předloňské mistry světa, tým Liquid.
Logo týmu Liquid
Logo týmu Liquid

Sestava

 Jordánsko Amer "Miracle" Al-Barkawi
 Rumunsko Aliwi "w33" Omar
 Bulharsko Ivan "MindControl" Ivanov
 Libanon Maroun "Gh" Merhej
 Německo Kuro Salehi "Kuroky" Takashomi
 

Historie Dota 2 sekce této veleznámé organizace sahá až do roku 2012. Poprvé se objevili na The International v roce 2013 a hned o sobě dali vědět, když vyřadili jeden z nejsilnějších celků na scéně, čínské LGD.

Ovšem až v roce 2016 se z Liquid začal stávat tým na světové špičce. Největší úspěch celé organizace je bezesporu vítězství na The International 2017, kde ve finále porazili Newbee 3:0, což se dosud nikomu jinému nepovedlo. Od té doby se drží na vrcholu a dokáží konkurovat předním celkům světa.

Liquid na EPICENTER Majoru

Start poslední DPC sezóny byl pro Liquid naprostou katastrofou. Nejenže se nedokázali kvalifikovat na první Major, chyběli také na DreamLeague Minoru kvůli zdravotním obtížím hráčů. Jedinou pozitivní zprávou pro evropský tým bylo, že hůře být nemohlo. Po úspěšné kvalifikaci na čínský Major nepředvedli nijak oslnivý výkon a skončili na 7-8. místě. Stockholm a třetí Major sezóny DreamLeague S11 jim přinesly pramálo radosti. Poslední místo si rozhodně za rámeček nedali a pomalu jim začínalo téct do bot, co se kvalifikace na TI týče. Na závěrečných dvou Majorech roku však podali nadstandardní výkony a vybojovali stříbrné medaile. Na posledním turnaji už hráli bez Matumbamana, kterého nahradil w33.

Výsledky Liquid v DPC sezóně 2018/19

Jakožto světoví šampioni mají Liqud mnoho zkušeností na velkých turnajích. Jejich nová posila w33 rovněž hrál ve finále na TI. V roce 2016 to dotáhl s outsidery Digital Chaos (dnes Chaos Esports Club) až na druhé místo v tomto prestižním turnaji. Poslední výkony týmu Liquid naznačují, že se opět vrací do formy a že je budeme muset brát jako jedny z favoritů na získání Aegisu.