Přejít k hlavnímu obsahu

Týmy na The International: Secret

9. 7. 2019 | 11:29 Dota 2
Tímto článkem začínáme sérii Týmy na The International. Krátce si představíme jednotlivé celky a řekneme si, jak se jim dařilo v uplynulé DPC sezóně. Dnes se podíváme na první tým tabulky, tedy Secret.
Team Secret
Team Secret

Sestava

 Polsko Michał "Nisha" Jankowski
 Malajsie Yeik Nai "MidOne" Zheng
 Švédsko Ludwig "Zai" Wahlberg
 Jordánsko Jaziet "Yapzor" Jaradat
 Estonsko Clement  "Puppey" Ivanov

Tento legendární celek má velmi bohatou historii vítězství na velkých i malých turnajích, ale jeden titul mu stále do sbírky chybí. A je to zrovna ten největší ze všech, The International. Nejblíže mu organizace byla v roce 2018, kdy hráči získali dělené 5.-6. místo.

Team Secret – ESL One Birmingham 2019

Výkony v poslední sezóně však naznačují, že se jedná o favorita na vítězství. Na třech z pěti Majorů se umístili "na bedně", z toho dva vyhráli. Sezónu začali druhým místem na Kuala Lumpur Majoru, kde těsně podlehli Virtus.Pro 2:3. V odvetném finále na Chongqing Majoru zvítězili nad ruským celkem 3:1. ESL One Katowice není turnajem pouze v CS:GO, i zde se hraje Dota. Tam Secret získali další vítězství, tentokráte nad Gambit Gaming 3:0 ve velmi jednostranném finále. Třetí Major sezóny jim nevyšel podle jejich představ. Byli poraženi jejich úhlavními nepřáteli Virtus.Pro a skončili tak na čtvrtém místě. MDL Disneyland Major byl sice z organizačního hlediska propadák, ale pro evropský supertým to byl více než vydařený turnaj. Hráči získali další Major titul a sebevědomí jim jen rostlo. Aby těch vítězství nebylo málo, Secret se také zúčastnili turnaje ESL One Birmingham, který nespadal do DPC sezóny. Zde v těsném finále porazili EG a mohli opět slavit. Poslední Major sezóny byl pro Secret velkým zklamáním. Nechali se zaskočit od OG, kteří jakoby znovu nabrali dech. 9.-12. místo rozhodně není pro nejlepší tým světa dobrý výsledek.

Team Secret – DPC season 2018/19

I přes nevydařený poslední Major jsou Secret světové jedničky a budou se tuto skutečnost potvrdit i na The International. Z minulosti však víme, že favorité často nedokáží naplnit svůj potenciál. Jako příklad uvedu Secret 2016 nebo EG 2017.