Přejít k hlavnímu obsahu

Ukončí olofmeister svoji kariéru? Ve FaZe jej nahradí hráč s historií na naší scéně

25. 5. 2020 | 15:13 Counter-Strike 2
Šokující zpráva ve večerních hodinách dorazila z tábora FaZe, protože olofmeister se rozhodl dát si nespecifikovaně dlouhou pauzu. Oficiální náhrada ještě oznámena nebyla, ale tým tolik času nemá, protože už v pondělí vstoupí do DreamHack Masters Spring.
olofmeister
olofmeister

POTVRZENO: Bymas opravdu za FaZe nastoupí, v první řadě jako stand-in neboli host (zdroj).

Někdejší nejlepší hráč světa, Olof 'olofmeister' Kajbjer, si už v minulosti pauzu s hraním dával, tehdy však byla přestávka odůvodněna zdravotními potížemi. Nyní jsou důvody trošku jiné. Podle vlastních slov pociťuje švédská legenda velké vyčerpání a ztrátu motivace k hraní. Těžko bez většího kontextu soudit, jestli půjde opravdu jen o přestávku, nebo rovnou o nepřímo nazvaný konec kariéry. Odpověď ale dost možná nezná ani on. Jeho týmoví parťáci mu na Twitteru poděkovali přáním hodně štěstí do další životní etapy, ať jej kroky zavedou kamkoliv. Vyloučit se tedy nedá ani to, že 28letý Švéd opravdu z ničeho nic zmizí ze světové scény.

Podle zdrojů DeKaye z portálu DBLTAP je hlavním cílem FaZe mladičký litevský střelec Aurimas 'Bymas' Pipiras, což by znamenalo, že by se FaZe rozhodli pokračovat v cestě, kterou nastínili už posledním příchodem brokyho. Před něj byl postavený těžký úkol, on se však v týmu plném hvězd neztrácí, ba naopak. Teprve 16letý Bymas nejvíce proslul v týmu 1337HUANIA a pamatovat si jej mohou i čeští fanoušci. Koncem loňského léta totiž po boku CaNNiEho postoupil do ligy Alienware Game Arena a s dalšími lokálními hráči byl jedinou sérii od výhry CZ/SK kvalifikace na V4 Future Sports Festival. Jeho výběr navíc není náhodný, protože v evropské FPL patří mezi největší talenty a NiKo jej dokonce začátkem roku označil jako hráče, který prorazí. Bude to právě ve FaZe?

FaZe do DH Masters Spring nastoupí v tomhle složení:

 Norsko Håvard 'rain' Nygaard
 Bosna a Hercegovina Nikola 'NiKo" Kovač
 Brazílie Marcelo 'coldzera' David
 Lotyšsko Helvijs 'broky' Saukants
 Litva Aurimas 'Bymas' Pipiras – stand-in

 Srbsko Janko 'YNk' Paunović – trenér

Ukončí podle vás olofmeister kariéru?

Možnosti výběru
olofmeister
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.