Přejít k hlavnímu obsahu

Upset na odchodu ze Schalke: Je na stole LCS nebo se má bát Patrik z OG?

23. 10. 2019 | 12:00 League of Legends
Tak to vypadá, že Elias "Upset" Lipp je na odchodu ze FC Schalke 04 Esports. Po slibné sezoně tým těsně nezvládl postoupit na světový šampionát a jeden z nejlepších střelců Evropy dal jasně najevo, že chce víc.
Schalke Upset
Schalke Upset

O odchodu Upseta z Schalke se spekulovalo už v loňské sezoně, kdy byl na stole přestup do G2 Esports a v tomto případě by Perkz letos zůstal na midlane. Jak to ale dopadlo všichni už víme, Upset zůstal v Schalke a G2 utvořili nový supertým s Capsem. V 9. sezóně Upset znovu zářil a právem se dvakrát umístil na 2. místě v hlasování o nejlepšího botlanera evropské LEC. Na jaře mu prvenství ukradl Kobbe ze Splyce, v létě pak Perkz z G2. 

Není tedy divu, že se Upset nesmířil s neúspěchem v kvalifikaci na Worlds, zvlášť když v nejdůležitějším zápase Schalke podlehli Splyce jednoznačně 0:3. Jak je zvykem, mezi sezónami se i letos chystají velké rošády a německý střelec, kterému navíc v listopadu končí smlouva, bude na trhu dozajista žhavým zbožím. Mnohé naznačil jeho nedávný stream „Brzo podepíšu s týmem, se kterým jsem spokojený”. Kam ale kroky hvězdného ADC povedou? 

„Je pro mě moc brzy odejít do Ameriky” okamžitě dodal devatenáctiletý Němec. Upset by se tedy měl přesunovat pouze v rámci Evropy. Posílení Fnatic či G2 je velice nepravděpodobné, protože všichni hráči G2 mají platné smlouvy až do konce roku 2021, Rekkles pak do konce roku 2020. Vzhledem k úspěšné fazóně obou týmů se to navíc nejeví ani jako logický krok. Strachovat se však mohou čeští fanoušci Patrika, kterému brzy končí smlouva s Origen a právě tohle je jeden z týmů, do kterého by Upset potenciálně odejít mohl a pro obě strany by přestup dával smysl. 

I přesto, že v klipu Upset vyloženě neřekl, že v Schalke nezůstane, o několik minut později to dle několika německých Redditorů potvrdil „Pravděpodobně nezůstanu v Schalke”. Zajímavou možností může být přestup do týmu dalšího účastníka letošních Worlds - Splyce, jelikož Kobbemu také v listopadu končí smlouva. Pak už jsou možnosti v podstatě neomezené a je možné, že se v rámci LEC začne formovat úplně nový supertým. Finančně by k tomu měly mít největší předpoklady týmy Misfits Team Vitality. Jak Hans Sama, tak Attilla mají ale také smlouvu až do konce sezóny 2020. 

MČR League of Legends

Jako nejreálnější krok se tedy jeví právě odchod do Origenu, kde by německý střelec nahradil českého legionáře. Všechno to jsou ale pouze spekulace a na oficiální ohlášení si budeme pravděpodobně muset ještě nějakou dobu počkat.