Přejít k hlavnímu obsahu

Úřadující mistr světa se stal terčem pranku, během streamu byli k němu domů zavoláni policisté

14. 8. 2019 | 11:13 Fortnite
Prank, během kterého zavoláte bezpečnostní složky do domu známé osoby, se stal tak populárním, že už pro něj existuje i samostatný název. Terčem tzv. swattingu jsou velice často streameři a o tom, jak nepříjemné to může být, se nyní přesvědčil úřadující mistr světa ve Fortnite.
Výchozí obrázek

Šestnáctiletý Kyle Giersdorfl, známý spíše pod svou herní přezdívkou Bugha, patří po výhře na Fortnite World Cup k nejpopulárnějším osobám celé Fortnite komunity. Jeden v současnosti z nejlepších hráčů se pravidelně věnuje i streamování, jedno z jeho nedávných vysílání ale bylo přerušeno nečekanou návštěvou. Bugha se totiž stal obětí tzv. swattingu, což je všeobecné označení pro protizákonný a velice nebezpečný prank, během kterého někdo zavolá bezpečnostní složky do domu známé osoby. Právě streameři jsou častými obětmi, protože příjezd policistů lze dost často sledovat přímo na streamu.

Kyle ‘Bugha’ Giersdorf

A to se stalo i v tomto případě. Během streamu šlo slyšet, jak Kyleovi říká jeho otec, že před dveřmi stojí ozbrojení policisté, a Bugha pak stream na chvíli opouští. Během pokračování livestreamu jsme se pak mohli dozvědět více informací a ty byly naštěstí pozitivní. Vše se totiž zvládlo vyřešit velice rychle a bez žádného velkého problému kvůli tomu, že jeden z policistů byl Bughův soused. Kyle měl tentokrát zkrátka štěstí, ne vždy to ale končí tak dobře. Swatting je jeden z nejnebezpečnějších pranků vůbec a v nejhorším případě může skončit i smrtí.

Štítky: Swatting
miluju videohry a hlavně ligu legend