Přejít k hlavnímu obsahu

V4 Future Sports Festival startuje ve středu a my u toho budeme i s českým komentářem!

17. 9. 2019 | 13:45 Counter-Strike 2
Druhý ročník V4 Future Sports Festivalu je tady a než se pustíme do preview, tak bychom rádi oznámili, že se nám podařilo vyjednat práva pro oficiální přenos zápasu v českém jazyce. Hlavním cílem je zprostředkovat cestu kvalifikovaného týmu E-RIVALS, který se v Budapešti utká se světoznámými týmy jako mousesports.
V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival

V4 Future Sports Festival je akcí podporující elektronický sport ve státech Visegrádské čtyřky. Celý festival je tedy zadarmo a pokud byste rádi viděli legendy světa CS:GO v akci, můžete o víkendu vyrazit do Budapešti. Samotný turnaj však vypukne již ve středu, kdy nás spolu se čtvrtkem čeká kompletní skupinová fáze.

Na rozdíl od loňského roku se tedy dva týmy na velkolepou stage vůbec nepodívají. Ptáte se, proč dva? Formát turnaje je totiž trochu nezvyklý – ze čtyřčlenných skupin postoupí do play-off vždy tři nejlepší. Vítěz skupiny zamíří přímo do semifinále, na další dva celky bude čekat sobotní čtvrtfinále, které se již odehraje v aréně.

Co se týče složení turnaje, tak jde o kombinaci pozvaných týmů z celého světa a vítěze evropské a regionálních kvalifikací. Do Budapešti se v tomto týdnu představí legendy jako GeT_RiGhT, FalleN, karrigan nebo Snax. No a vedle těchto jmen se postaví domácí zástupce E-RIVALS, jakou má ale šanci na postup do play-off?

Sestava E-RIVALS pro V4 Future Sports Festival:

 Česká republika Karel 'fredi' Královec
 Česká republika Jan 'BLUEE' Škaloud
 Česká republika Patrik 'Dev7l' Stuchlík
​​​​​​ Finsko Juho 'juho' Lampinen
 Irsko Conor 'conoR' McCool

V4 Future Sports Festival

Skupina A

Nás po rozlosování samozřejmě bude nejvíce zajímat skupina A, protože se zde kromě našeho zástupce nachází i slovenský střelec Frozen. Právě mousesports jako jasný favorit celé skupiny vyzve v úvodním BO3 zápase frediho partu. Druhá dvojice naopak velkého favorita nemá, utkají se totiž Poláci z Virtus.pro a Dánové z Tricked Esport. Ať už zápas dopadne jakkoliv, tak právě přes jeden z těchto týmů povede pro E-RIVALS cesta do čtvrtfinále. Karty jsou rozdány jasně, ale vyhrát jednu BO3 sérii je pro postup povinností. eXtatus se loni podařilo VP vzít mapu a Dark Tigers také nezklamali – tak proč by náš zástupce nemohl zaskočit soupeře i letos?

Skupina B

Pro pořádek nemůžeme vynechat ani druhou skupinu, ve které najdeme především dvě velká jména z Brazílie a Švédska. Do Budapešti totiž dorazí MIBR a Ninjas in Pyjamas, kteří by se dle předpokladů měli utkat o vítězství ve skupině. Sparring partnera jim bude dělat polský tým adwokacik, který šel skrze kvalifikaci i když je v HLTV žebříčku výše postavený než Virtus.pro. Posledním účastníkem V4 a outsiderem skupiny B je překvapivý vítěz maďarské kvalifikace, tým Gamerzone. Dvě známější maďarská jména naopak čeká jen showmatch, v duelu Budapest Five a Salamander Gaming se představí i slovenský hráč Zero.

Harmonogram turnaje:

  • Středa 18. září
    11:00 – Virtus.pro vs. Tricked
    14:00 – mousesports vs. E-RIVALS
    17:00 – MIBR vs. GAMERZONE
    20:00 – zápas vítězů skupiny A
     
  • Čtvrtek 19. září
    11:00 – Ninjas in Pyjamas vs. adwokacik
    14:00 – zápas poražených skupiny A
    17:00 – zápas vítězů skupiny B
    20:00 – zápas poražených skupiny B
     
  • Sobota 21. září
    14:30 – 1. čtvrtfinále
    18:00 – 2. čtvrtfinále
     
  • Neděle 22. září
    11:00 – 1. semifinále
    14:30 – 2. semifinále
    18:00 – Grandfinále

Zatímco hlavní stream přinese jména jako Anders, moses, Sadokist, Pimp a natu, pozadu jsme nechtěli zůstat ani my a při účasti českých a slovenských barev vám zprostředkujeme oficiální komentovaný přenos. Těšit se můžete na výběr zápasů, mezi kterými nebudou chybět všechna klání týmu E-RIVALS či nedělní vyvrcholení celého turnaje, kde doufejme bude stále komu fandit. Vysílat budeme přímo na našem Twitch kanále.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.