Přejít k hlavnímu obsahu

Valve oznamuje detaily regionálních lig

26. 2. 2020 | 16:55 Dota 2
Již dříve jsme vás informovali o záměrech Valve změnit DPC systém tak, aby více podporoval i slabší týmy napříč regiony. Od další sezóny, tedy po The International 10, se tomu tak skutečně stane. V článku si změny detailně představíme.
Trofeje
Trofeje

Regionální ligy

Rok se rozdělí na tři sezóny, ve kterých budou probíhat regionální ligy. Každý ze stávajících šesti regionů bude mít svou ligu, rozdělenou do dvou divizí. V každé divizi bude soutěžit osm týmů, nehorší dva z první divize si vymění místa s nejlepšími dvěma z druhé. Poslední dva týmy v druhé divizi vypadnou a nahradí je celky z otevřené kvalifikace. Prize pool pro každou ligu v sezóně bude činit 280 000 $.

 

rozdělení cen

Každá sezóna bude trvat šest týdnů, všechny zápasy se pak odehrají ve formátu BO3 každý s každým. Dočkáme se i přesného rozvrhu vysílání pro každý region, který se nebude měnit. Bude tak snadné sledovat své oblíbené týmy a přizpůsobit si k tomu své plány. Všechny zápasy první divize budou vysílány studii, jako jsme byli zvyklí na BTS při kvalifikacích na DPC turnaje. Druhé divize budou dostupné ke sledování v klientovi hry. V první sezóně rozhodne Valve, které týmy přiřadí do první a druhé divize, zbytek už ponechá jejich herním výkonům.

rozvrh

Majory

Počet Majorů bude zredukován na tři, Minory pak nově budou zrušeny úplně. Na Majorech uvidíme pokaždé 18 týmů, z nichž 6 bude bojovat o postup do skupinové fáze v divoké kartě:

  • Evropa 3. a 4. místo
  • Čína 3. a 4. místo
  • Severní Amerika a SEA 3. místo

Dva nejlepší celky postoupí do skupinové fáze, zbytek vypadne. Skupina se bude skládat z osmi týmů, z nichž dva nejlepší postoupí do Upper Bracketu, kde na ně budou již čekat vítězové regionálních lig, další čtyři pak půjdou do Lower Bracketu a zbytek pojede domů. Rozdělení cen naleznete v tabulce níže.

ceny

Na The International 2021 se kvalifikuje dvanáct týmů díky DPC bodům a dalších šest přes regionální kvalifikace, jak jsme již zvyklí. Jedinou novinkou je zrušení otevřených kvalifikací, protože ty už máme zabudované v regionálních ligách.

pzchallenge