Přejít k hlavnímu obsahu

Ve zdravém těle, zdravý duch! Tým Inaequalis uspořádal pro své členy virtuální běh na 10 kilometrů

11. 3. 2021 | 20:25 Všechny hry
Esport není jenom o sezení u počítače, klikání a mačkání klávesnice. Pokud chcete být úspěšným profesionálním hráčem, musíte mít taky dobrou kondici.
Výchozí obrázek
Zdroj: Inaequalis

Mnoho lidí nahlíží na esport jako na činnost, kde se jen sedí a kondice není důležitá. Opak je ale pravdou! Esportoví hráči jsou dokonce zdravější než průměrná populace. Kondice většinou rozhoduje důležité a dlouhé turnaje, neboť mnohdy trvají dlouhé hodiny, dokonce i dny a hráč musí být fyzicky zdatný to přestát. 

„Kolikrát jsem viděl prohrát lepší hráče jen díky tomu, že byli unavení a již se nedokázali koncentrovat,“ říká „Eldesan“, který vede největší organizaci na CZ/SK scéně a aktuálně má pod sebou přes 850 aktivních hráčů. „Dnes je běžné u hráčů sledovat i jejich fyzickou aktivitu a snažit se pro ně vymýšlet zajímavé a atraktivní způsoby, tak aby sportovali a hýbali se.“ 

Kvůli aktuálním covidovým opatřením se členové týmu nemohou fyzicky sházet, a tak pro své členy zorganizovali alespoň virtuální běh zvaný „INAE Desítka #01“ – hráči museli uběhnout 10 kilometrů v okolí svého domova. O výsledky se pak podělili prostřednictvím záznamu z telefonu či chytrých hodinek. Nejrychlejší hráč L9 PitH16e zvládl překonat 10 kilometrů za úctyhodných 44 minut. V závěsu za ním je Spaghetta, jejich výsledky dělí pouhých 17 vteřin. Výsledková tabulka napovídá, že nejrychlejší jsou hráči League of Legends.  

Nezapomínejte v dnešní době myslet na své zdraví a pohyb i vy, vždyť zacvičit si můžete i u hraní videoher. Na zdraví a pohyb myslí i Česká asociace esportu se svou aktivitou Zdravý hráč. A až bude venku hezké počasí, klidně si běžte zaběhat a můžete své výsledky porovnat s hráči Inaequalis.   

Výsledková tabulka
Výsledková tabulka
Zdroj: Inaequalis
44:38
44:38
Zdroj: Inaequalis
47:09
47:09
Zdroj: Inaequalis
44:55
44:55
Zdroj: Inaequalis
55:23
55:23
Zdroj: Inaequalis