Přejít k hlavnímu obsahu

Velká Británie nepovažuje loot boxy za formu hazardu

14. 8. 2019 | 10:43 Všechny hry
Země po celém světě, včetně Belgie, dávají najevo, co si myslí o náhodném herním obsahu, který si můžete koupit. Zdá se, že stále více z nich se chystá loot boxy omezit, nebo je dokonce odstranit z her, vycházejících v jejich krajinách.
LootBox
LootBox

Nyní i Spojené království vyjádřilo svůj postoj k loot boxům ve hrách a zvážilo, zda se jedná o neregulovanou formu hazardu, či nikoliv. Na rozdíl od Belgie, Velká Británie rozhodla, že loot boxy nemohou být považovány za formu hazardu. Britský „hlídací pes“, který má na starost hazard, řekl členům parlamentu, že loot boxy nespadají pod právní předpisy o hazardních hrách, protože není způsob, jak zpeněžit to, co v loot boxech najdete.  

Na rozdíl od Belgie, Velká Británie rozhodla, že loot boxy nemohou být považovány za formu hazardu. Britský „hlídací pes“, který má na starost hazard, řekl členům parlamentu, že loot boxy nespadají pod právní předpisy o hazardních hrách, protože není způsob, jak zpeněžit to, co v loot boxech najdete.  

Výkonný ředitel Gambling Commission (Komise pro hazardní hry) Neil McCarthur nedávno promluvil o „závažných obavách“, které se týkají mladých dospělých a dětí, již hrají hry, v nichž se vyskytuje šance nebo příležitost přijít o reálné peníze. Se současnou britskou legislativou to za hazard považováno není. 

„Existují další příklady, které vypadají a připomínají hazard, zákony však tvrdí, že jím nejsou. Jde o (například) některé soutěže o ceny, jelikož však můžete hrát zdarma, nebo máte vstup zdarma, nejedná se o hazard. Hodně však připomínají loterii.“

Ve Spojených státech republikánský senátor za Missouri, Josh Hawley, potvrdil návrh zákona, který by zahrnul „manipulativní“ konstrukční prvky ve videohrách. Tento zákon by ovlivnil nezletilé hráče a zahrnul by i slevy na loot boxy.  

Pokud zákon projde, slevy na loot boxy ve hrách, které se zaměřují na děti pod 18 let, budou zakázány. The Federal Trade Comission (Federální obchodní komise) by také mohla pokutovat společnosti, které umožní nezletilcům koupi loot boxů. 

Senátor Hawley uvedl: „Sociální média a videohry využívají závislost uživatelů, odvádějí pozornost našich dětí od skutečného světa a vydělávají na tom, že podporují chorobné zlozvyky“ 

„Bez ohledu na výhody tohoto obchodního modelu pro technický průmysl, jedna věc je jasná: takové zneužívání dětí je neomluvitelné,“ dodal. 

 

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

Zdroj: GameByte.com
Štítky: Lootbox