Přejít k hlavnímu obsahu

Velké překvapení? Podvodník PhantomL0rd vyhrál soudní proces s Twitchem!

25. 4. 2021 | 19:30 Counter-Strike 2
Bývalý kontroverzní a snad i jeden z nejvíce nenáviděných streamerů vyhrál soudní proces proti Twitchi. Řeč není o nikom jiném než o samotném PhantomL0rdovi. Ten na sebe u širší veřejnosti upozornil hlavně před pěti lety, kdy byl trvale zabanován Twitchem za podvodné sázení na své hazardní stránce.
PhantomL0rd
PhantomL0rd
Zdroj: PhantomL0rd Twitter

Jméno James "PhantomL0rd" Varga nejspíš většina nových hráčů znát nebude. Jedná se o bývalého CS:GO streamera, který před pěti lety bavil tisíce diváků den co den na svém Twitch kanále. Místo hraní Counter-Striku se ale častěji na jeho streamech objevoval gambling se skiny, díky kterému si získal obrovské publikum. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, jelikož v roce 2015 a 2016 zažívali hazardní stránky obrovský boom, ovšem PhantomL0rd nebyl jako všichni ostatní streameři.

PhantomL0rd sázel obrovské sumy na stránce CSGOShuffle, a co bylo na tom všem ještě více podivující, byl fakt, že až příliš často vyhrával. O pár měsíců později bylo zjištěno, že on sám je spoluvlastníkem samotné stránky a má tak přehled o tom, kdo vyhraje, díky čemuž se mu podařilo okrást stovky lidí o nemalé částky. Sám navíc spolupracovníkům psal, aby mu k výhrám dopomáhali. O celém skandálu nejvíce informoval Richard Lewis.

Od té doby byl tento americký streamer trvale zabanován na Twitchi, avšak dle jeho slov neprávem. Jako kompenzaci za znemožnění streamování požadoval, aby mu Twitch vyplatil celých 35 miliónů dolarů. Soudní proces se táhl dlouhé dva roky a nyní je již znám rozsudek. Ten dává PhantomL0rdovi za pravdu, ne ale ve všem.

Ban je podle soudu neoprávněný a měl by tak být anulován. Kompenzace se ovšem ani zdaleka nevyšplhají na šílenou částku, která byla požadována. 20 720,34 dolarů, tak zní suma, jakou má PhantomL0rd obdržet od Twitche. Samotná společnost se ještě k výsledku soudu nevyjádřila, kdežto PhantomL0rd výhru u soudu oslavuje a považuje ji za výhru všech zabanovaných streamerů. Těžko říct, jestli mu to za to vynaložené úsilí stálo a zdali je vůbec možné si takhle pošramocené jméno ještě očistit a začít od začátku. Zajímavé také bude do budoucna sledovat, jestli se další zabanovaní streameři nepokusí inspirovat a také Twitch nepoženou k soudu.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: PhantomL0rd
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.