Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba má v REPUBLEAGUE první výhru, SINNERS dokonce druhou

22. 4. 2021 | 10:30 Counter-Strike 2
REPUBLEAGUE je největší slovenskou ligou nebo soutěží, jaká tu kdy byla. Nesoustředí se však primárně na domácí scénu, nýbrž na tu zahraniční. Prize pool 60 tisíc euro je totiž víc než lákavý, není tedy divu, že pozvánku přijaly týmy z nejlepší světové třicítky.
REPUBLEAGUE
REPUBLEAGUE
Zdroj: oficiální grafika

První sezóny REPUBLEAGUE TIPOS se zúčastní šestnáct týmů, z nichž dvanáct bylo přímo pozvaných. Mezi němi najdeme nejlepší české duo SINNERS, Entropiq, kteří se budou muset postavit jménům jako Sprout, ex-Winstrike nebo Endpoint. Zatímco pro SINNERS jsou to staří známí z mnoha podobných turnajů a lig, pro Entropiq může jít o velkou šanci prorazit v Evropě a zapsat se do HLTV žebříčku. Celé složení potom doplňují čtyři kvalifikované týmy, z nichž dva jsou opět naše. Možnost udělat si jméno tak budou mít i Sampi.Tipsport a eSuba.

Celá soutěž o parádní prize pool vypukne swiss částí, kde je pro postup do následného Double Elimination play-off potřeba třikrát zvítězit. Tři prohry naopak znamenají konečnou. Úvodní dvě kola se odehrají pouze jako BO1, jakmile však začne jít o postup či vypadnutí, tak se všechny duely změní na poněkud napínavější formát BO3.

První kolo swissu – 14. a 15. dubna

Druhé kolo swissu – 21. a 22. dubna

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.