Přejít k hlavnímu obsahu

Víkend plný League of Legends. Životní šance českých hráčů Humanoida a Carzzyho

10. 4. 2021 | 13:18 League of Legends
Jarní část většiny lig už je u konce a nyní zůstává pouze otázka – kdo si odnese trofej vítěze v daném regionu. Během tohoto herního víkendu se dočkáme šesti grandfinále po celém světě. Hlavním tahounem pozornosti českého fanouška je evropská liga LEC, kde se v neděli v podvečer utkají MAD Lions s našimi dvěma zástupci Humanoidem a Carzzym proti vítězi zápasu Rogue a G2 Esports.
Během tohoto víkendu nás čeká šest finálových zápasů po celém světě
Během tohoto víkendu nás čeká šest finálových zápasů po celém světě
Zdroj: Riot Games

Jarní části jsou už ve většině lig po celém světě u konce svých vyřazovacích částí a nyní můžeme sledovat bitvy o titul. Tento víkend je speciálně nabitý pro fanouška League of Legends, protože se bude konat hned šest finálových zápasů v těch nejvyšších ligách světa.

Kromě titulu a získaného respektu si také vítězné týmy zajistí svojí vstupenku na první mezinárodní turnaj roku MSI 2021, který se kvůli pandemii COVID-19 odehraje na neutrální půdě na Islandu. Největším rozdílem mezi MSI a Světovým šampionátem je ten, že na MSI se dostane pouze jeden tým z každé ligy, a to je ten, který vyhraje play-off jarní části v jejich regionu.

Skupiny MSI 2021
Skupiny MSI 2021
Zdroj: Riot Games

Velkým tahounem tohoto víkendu jsou finále korejské ligy LCK, kde na sebe narazí DWG Kia a Gen.G, dále finále severoamerické ligy LCS, ve kterém Cloud9 narazí na vítěze zápasu TSM a Team Liquid. Ovšem největší pozornost na sebe táhne finále evropského LEC, kde ve finále čekají MAD Lions se dvěma českými zástupci Humanoidem a Carzzym. Utkají se o titul a místo na MSI proti vítězi zápasu Rogue vs G2 Esports

Tento rok více než kdy jindy mají naši zástupci šanci na to získat evropský titul a cestu na MSI. Carzzy patří ve vyřazovací části mezi nejlepší hráče celé ligy a Humanoid velice konzistentně předvádí skvělou show a drží na uzdě hráče typu Caps a Larssen, kteří patří mezi nejlepší midaře na celém světě.

Všechny finálové zápasy, které se konají během tohoto víkendu
Všechny finálové zápasy, které se konají během tohoto víkendu
Zdroj: Riot Games

Takže jestli nemáte co na práci a chcete se přiučit něco o League of Legends, tak doporučujeme zastavit se a podívat se na to nejlepší, co vrcholoví hráči nabízejí. Pokud máte zájem o více dopodrobna rozebranou hru, tak většina světoznámých streamerů, analytiků a profesionálních hráčů bude tyto hry komentovat na vlastních streamech, kde většinou mají několik dalších populárních osob jako hosty. Pokud jste ovšem fanoušek klasiky a máte rádi český komentář, tak pro vás máme český přenos LEC, který završí evropskou jarní část.

Štítky: LEC, Carzzy, Humanoid, lcs
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.