Přejít k hlavnímu obsahu

Eclot Gaming předvedli fenomenální výkon a postupují na MČR dále na úkor CZC.eSuby!

19. 11. 2020 | 20:40 Counter-Strike 2
Souboj CZC.eSuby a Eclot Gaming znamenal boj o první slot v play-off, a také o to, kdo se vyhne SINNERS Esports, pokud vyhrají skupinu B. Favoritem zde byla eSuba, ale ECLOT se vůbec ničeho nezalekli a na vlastní mapě triumfovali 16:11. U Vertiga se očekávala dominance eSuby, ale ani tam nepřišla, takže Eclot Gaming překvapili většinu expertů.
Vodafone MČR 2020 v CS:GO
Vodafone MČR 2020 v CS:GO

Úvodní mapou této série byl pick týmu Eclot Gaming – Mirage. V prvním kole sice MoriiSko při walku na A umřel, jeho spoluhráči ale B dokázali dobýt. Po vyhraných pistolkách přišly další čtyři body od ECLOT, než konečně zaúřadovala i CZC.eSuba. MoriiSko vzal ale posléze do ruky AWP a kola dokázal otevírat i zavírat. Na druhé straně se naopak blogg1sovi příliš nedařilo, zatímco luko s AWP zvládl důležitý 1v2 clutch. Jeden bod ještě pro eSubu získal dobrým pushem The eLiVe, ale to bylo v první straně vše. Eclot Gaming byli na mapě aktivní a četli hru tak dobře, že jim vycházelo víceméně všechno. Nějaký ten entry frag a mnohokrát bylo vymalováno.

CZC.eSuba se však nevzdávala a za útok zavelela na comeback. V pistolkách nejprve luko v posledních milisekundách zabil defusera bomby, v osmnáctém kole ale Fizarezi s MoriiSkem naopak zvládli veledůležitou akci 2 proti 4. eSubě se ale v následných kolech dařily především útoky na A, kde se jí dařilo odchytávat hráče a site rozebírat po jednom hráči. Jednou musel situaci proti Deaglům zachraňovat v 1v2 clutchi The eLiVe a stav už najednou byl pouze 10:13 z pohledu favorita. Ve dvou po sobě jdoucích kolech však ZEDc parádně podržel svoji pozici, takže ECLOT zbýval poslední bod. Hřebíček do rakve uštědřil Fizarezi, když sejmul tři hráče Deaglem.

U druhé mapy Vertiga se neočekávalo nic jiného než podstatně kvalitnější výkon CZC.eSuby. Hned první kolo ale vyhráli Eclot Gaming, když měli kompletní informace o pohybu soupeře, na což navázali jednoduchým antiekem. eSuba však následně získala čtyři body v řadě a chtěli dát najevo, že nejsou po prohrané Mirage nijak rozhození. ECLOT ale díky několika povedeným callům a obranám jednotlivých částí mapy šli opět do vedení, k čemuž přispěl MoriiSko parádními čtyřmi killy v jednom kole. Jedinou větší chybu za zbytek první strany udělali Eclot Gaming pouze v kole třináctém, kdy si eSuba díky jednoduchým flashům s pistolkami dobyla B.

Vedení ECLOT 9:6 už bylo samo o sobě překvapivé, před nimi však byla těžší strana. Hráčům se ale parádně dařilo i za útok číst pohyby soupeře a dobrými entry fragy rozhazovat jejich naučené rotace. Pravidelně se díky tomu dostávali do výhodných duelů a ani nepotřebovali žádný hvězdný výkon, všichni přiložili ruku k dílu. CZC.eSubě naopak nevycházelo vůbec nic a strach z prohry se zřejmě dostavil, protože tohle nebyla ta nejlepší eSuba, jakou známe. Eclot Gaming nicméně na map picku soupeře za T stranu ztratili jediné kolo, když eSuba nepustila soupeře na A site. ECLOT přesně věděli, co hrát, a díky tomu zaslouženě míří do semifinále.

CZC.eSuba nyní bude očekávat, jak dopadne úvodní páteční duel Dark Tigers vs. eEriness MARVO. Ještě před tím ale poznáme vítěze skupiny B, který za první dva dny turnaje bude spolu s Eclot Gaming nejšťastnější. Proti sobě se postaví SINNERS Esports a Sampi.Tipsport, tak nezapomeňte i v pozdním večeru sledovat náš Twitch!

CZC.eSuba vs. Eclot Gaming
Štítky: MČR, eclot gaming, eSuba
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.