Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport ve třímapovém dramatu poráží ENTERPRISE a večer o postup vyzvou SINNERS

19. 11. 2020 | 17:57 Counter-Strike 2
ENTERPRISE esports vs. Sampi.Tipsport byl papírově nejvyrovnanější duel úvodního kola Vodafone MČR 2020. Sázkové kancelář mírně favorizovali druhý jmenovaný celek, ENTERPRISE ale mají vzrůstající formu, kterou na MČR chtějí potvrdit a zúročit týdny tvrdé dřiny. Sampi.Tipsport jim však nedali nic zadarmo, ba naopak – po prohrané první mapě chytili tempo a vyhráli sérii 2:1.
Enterprise vs. Sampi.Tipsport
Enterprise vs. Sampi.Tipsport

Dílčím vítězstvím, ještě před nástupem na úvodní mapu, bylo pro ENTERPRISE samotné veto. Sampi.Tipsport si totiž vybrali Overpass, na kterém si věřili, ale EP ho mají taktéž hodně v oblibě. To stejné by se navíc dalo říci o rozhodující třetí mapě, pokud by na ni mělo dojít – ačkoliv Mirage na domácí scéně umí skoro každý.

Overpass začal úspěšnými pistolkami od Sampi, kteří vyrazili na prázdný B site. ENTERPRISE jako první kolo vyhráli to čtvrté, kdy ale Kinzo získanými killy držel ekonomiku vyrovnanou. Sampi po šikovných openech a dalším útoku na B získali ještě čtvrtý bod, následně však ENTERPRISE esports nastolili dominanci. Sampi.Tipsport začali více zkoušet Áčko, ale tam ani jednou neuspěli. ENTERPRISE svou chytrou hrou mnohdy získávali rozhodující informace, díky kterým byli na soupeře připraveni. Sampi získali jediné další kolo za útočnou stranu pouze v tom dvanáctém, když za pomocí Deaglů vyčistili B site. Zbytek první strany byl jinak v režii ENTERPRISE.

Druhá polovina započala setkáním stacků obou týmů v connectoru, což dopadlo jednoznačnou výhrou v podání vedoucího celku. Po 3 bodech ale Sampi.Tipsport ubránili pozdní útok na A, po kterém začali postupně stahovat. Jednotliví hráči však byli vyrovnaní a hledat jednu hvězdu bylo nemožné. Celkem Sampi získali šest bodů v řadě, což bylo způsobené hlavně tím, že se ENTERPRISE nedokázali z defaultu dostávat do pozic. Poté ale jednou uspěli rychlejším pushem se slabším nákupem na B, kde byli jen dva hráči. Následně na stejném místě potrestali chybu soupeře, který je nechal položit, a za stavu 15:13 všechno ukončil parádním 3k na A site system.

Šlo se tedy na mapu zvolenou ENTERPRISE esports, kteří na Dust 2 vstoupili třemi koly na Béčku. Pátý bod byl dokonce clean&easy a Sampi.Tipsport potřebovali zabrat. Pro ně v ideální chvíli ale ENTERPRISE předvedli hrubou chybu, kdy ve 4v2 situaci vyběhli ze smoku na B a Dytor tam byl nekompromisní. To se se psal stav 2:5 a po dvou bodech v řadě nepustili Sampi už soupeře vůbec do hry, protože svou CT stranu zalepili double AWP setupem. Nutno ale říci, že s ním zářil hlavně bery, který hýřil sebejistotou. Některá kola byla opravdu těsná, když například xperrience na poslední chvíli nezabil defusera, ale právě jemu a lucasp to individuálně vůbec neklapalo.

Vysoké tempo si Sampi.Tipsport drželi i za útok, když nejprve prošli schody a následně zvládli dvě další kola. Poté ale ENTERPRISE přežili ve dvou hráčích, získali dvě AWP a začaly se dít divy. Kombinací double AWP setupu a účinných popflashů na schodech nastolili ENTERPRISE esports na mapě dominanci a dali zapomenout na to, kolik vlastně kol v řadě získali Sampi. Až ve 25. kole se berymu podařilo v koordinaci se spoluhráči sestřelit postupně oba snipery a získat bod pro svůj tým. Po nevydařeném pushi xperrience dobyli Sampi B, a i když ENTERPRISE ještě dvakrát skóre dokázali zkorigovat, tak úspěšný split B ukončil mapu poměrem 16:13.

Rozhodovat se tedy muselo na Mirage, kde ENTERPRISE esports vyhráli nože, takže začali za silnější CT stranu. Forsyy se na úvod blýskl povedeným 1v2 clutchem, nicméně kromě zvládnutého antieka, kdy soupeř ani nepoložil, se Sampi.Tipsport opět dostali ke slovu. Dařilo se jim procházet především na A site, nicméně jakmile se po sedmi kolech v řadě rozhodli chodit na B, tak jim několikrát vystavil stopku xperrience, který se nebál hrát sekundární AWP. Sampi se ale v posledních třech kolech první strany opět obrátili na Áčko, kde nejprve Kinzo stylově uhrál 1vs2 clutch a posléze týmovou prací Sampi dostříleli cenné vedení 10:5 po první straně.

ENTERPRISE ale neházeli flintu žita. Rychlým útokem na A site a následným čistým kolem proti eku dali jasně najevo, že se nedají zadarmo. Sampi.Tipsport však vyhráli první kolo s nákupem, na který navázali dalšími dvěma body. Kartami opět zkoušel míchat forsyy, když parádními čtyřmi killy při cestě na Áčko ještě vykřesal naději, ta ale byla tou úplně poslední. Následnou 2v2 situaci přečetli Sampi parádně a za stavu 8:14 nevyužili ENTERPRISE ani 5v3, do čehož se dostali za pomocí Deaglů. Závěrečná zeď na A uzavřela sérii se skórem 16:8.

Po téhle bitvě, která uzavřela první kolo, se půjde již do soubojů o semifinále. CZC.eSuba nejprve vyzve Eclot Gaming o vítězství skupiny A, zatímco Sampi.Tipsport čeká pauza, aby čtvrteční program uzavřeli duelem proti favoritovi turnaje. SINNERS Esports ve středu nebyli bezchybní, tak uvidíme, jak na tom budou nyní.

ENTERPRISE vs. Sampi.Tipsport
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.