Přejít k hlavnímu obsahu

Představení prvních pěti účastníků MČR 2020 v PUBG: Budou tohle outsideři, nebo černí koně?

24. 10. 2020 | 20:30 PUBG: Battlegrounds
Vrcholná akce celého roku je tady za měsíc a pár dní, takže nastal ten správný čas si postupně představit všechny jeho aktéry. V prvním ze čtyř preview si posvítíme na týmy, které na Vodafone MČR 2020 postoupily z 12. až 16. pozice. Ačkoliv by se ale mohlo na první pohled zdát, že jako týmy postupující z nejnižších pater budou největšími outsidery, tak bude tomu tak i ve skutečnosti?
Vodafone MČR 2020 v PUBG
Vodafone MČR 2020 v PUBG
16. Infactus Gaming

   Česká republika eriz
  Česká republika PawianeQ
  Česká republika Wed
  Česká republika jouhan

Jako první tu máme tým hrající pod křídly Infactus Gaming, jenž jste ještě nedávno mohli znát jako Pampeliškoví Godi. O jeho složení pro MČR rozhodlo až finále poslední měsíční série, po kterém díky dostatečnému počtu bodů mohl v týmu zůstat jouhan. Právě on se s Wedem k sestavě přidal až v závěrečném měsíci kvalifikace, kdy doplnili erize s Pawianem, kteří spolu naopak hrají nepřetržitě celou sezónu. Relativně nová čtveřice se hned po svém složení ukázala v parádním světle a ani v jednom turnaji jediné společné série se v mnohdy těžkých lobby neztratila – naopak za sebou nechávala známější jména, což jistě týmu dodalo před MČR spoustu sebevědomí. Individuálně jsou jednotliví hráči vyrovnaní a zahrát umí kvalitně, takže pokud na nejdůležitější turnaj roku náležitě vyladí nedostatky a sejde se jim společná forma, tak klidně mohou bojovat v horní polovině pořadí.

15. Cucurru

   Česká republika lukin_kru
  Česká republika Piskot
  Česká republika cr4sh
 Slovensko unkw_lemonade

Cucurru jsou největší stálicí domácí scény, a to i přesto, že nepůsobí pod zajetou organizací. Hlavní devízou týmu je fakt, že se hráči dokonale znají. Piskot, lukin_kru a unkw_lemonade spolu strávili nejen letošní, ale dokonce i celou loňskou sezónu, a cr4sh pro změnu místo lemonade hrál na MČR 2019. Rok 2020 pro ně začal úspěšnou kvalifikací na finskou offline akci LanTrek, kde v zajímavé konkurenci uhráli 12. příčku. Ze samotné MČR sezóny je jejich nejlepším výsledkem 2. místo, kdy jim utekla výhra turnaje při shodě bodů o 4 killy. Zejména v poslední době se ale potýkají s ne zrovna ideální formou a hlavně konzistencí. Poslední měsíční finále navíc skončili úplně poslední, což pro ně ale může být bodem zlomu. Cucurru se jeden čas dali považovat za TOP 8 tým na scéně, nyní to však neplatí. Pro úspěch budou potřebovat hvězdné výkony, jako v minulosti ukázal především Piskot.

Vodafone MČR 2020 v PUBG
14. E-RIVALS

   Česká republika Johnye
  Česká republika Cress
  Česká republika Rub1an
  Česká republika Legenden

Jméno E-RIVALS vstoupilo na PUBG scénu loni po MČR a od té doby v barvách této organizace můžeme vidět Johnyeho a Cresse. K tomuto duu se v dubnu přidali Rub1an a Legenden, a ačkoliv tým v řadě případů během roku využíval náhradníky, tak hlavní složení drží dodnes. Odměnou pro všechny hráče bude vůbec první účast na MČR, což mohou z letošních účastníků říct pouze oni a NecroRaisers – o to více je ale musí mrzet, že proběhne pouze online. Co se týče hráčských kvalit E-RIVALS, tak by se v jednoduchosti dali popsat jako "střední třída" domácí scény. Za celou kvalifikační sezónu se pouze jedinkrát dostali do nejlepší pětky daného turnaje, takže se nedá očekávat, že se vše najednou zázračně zlomí a oni budou bojovat o medaile. Individuálně jsou na tom nejlépe Rub1an a Legenden, kteří pokud tým dovedou do horní poloviny pořadí, mohou to považovat za úspěch.

13. BloodyDevils

   Česká republika Shadee
  Česká republika HAVAj
  Česká republika Sined
  Česká republika DivinE

Další v pořadí je tu opět tým, jehož jádro spolu hraje celou sezónu. BloodyDevils se po celý rok spoléhají na služby trojice HAVAj, Shadee a Sined, kterou po většinu sezóny doplňoval Zidi, jehož místo ale před poslední měsíční sérii zabral DivinE. V průběhu roku se několikrát dokázali umístit v TOP 5 daného turnaje, následně na to ale nedokázali navázat a jejich výsledky byly jako na houpačce. V celkovém pořadí celoroční kvalifikace by jinak figurovali o mnoho příček výše. Ve stejném duchu se koneckonců nesl i závěrečný turnaj celé kvalifikační sezóny, kde si připsali parádní třetí místo. Skutečnost je ale taková, že si BDS mohou říci pouze o jediné hře, že se jim opravdu povedla. Pokud bychom jejich výkony na MČR měli předem nějak odhadnout, tak oni budou přesně tím týmem, který v určité hře dokáže konkurenci hodně potrápit, ale celkově se na vyšších příčkách neudrží.

12. Team Universe

   Česká republika Rewerend
  Česká republika RobaKK
  Česká republika Crowley
  Česká republika qoudyy

První část představení účastníků Vodafone MČR 2020 v PUBG uzavře tradiční organizace v těchto kruzích. Universe na českém mistrovství nechyběli dvakrát v řadě, z loňské sezóny navíc mají ve sbírce bronzovou medaili. Letošní rok byl ale pro tuto organizaci těžký a probuzení z letního spánku přišlo až koncem září, kdy naverbovali tým NoBrain, jenž by se bez spojení s Universe na MČR neprobojoval, nejspíše o příčku nebo dvě. Sestava je tvořená pilíři v podobě RobaKKa a qoudyyho, kteří spolu hrají od začátku sezóny a které nejprve v srpnu doplnil Rewerend a poté v závěru sezóny i mistr ČR z před dvou let Crowley. První společné kvalifikace jim v poslední měsíční sérii příliš nevycházely, v posledním finále ale skončili na 6. místě. I přesto si však troufneme říci, že pokud svůj stroj pro vrchol roku zázračně nenamažou, tak budou patřit k největším outsiderům.

MČR merch
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.