Přejít k hlavnímu obsahu

Vykopej si na PlayStation MČR postup do Paříže!

10. 10. 2018 | 15:37 PlayStation Continental Cup
Velkolepý návrat fotbalového simulátoru na Mistrovství České republiky bude spojený ještě s něčím větším. Náš letošní mistr ČR si v Paříži zabojuje na mezinárodní scéně o 50 000 Euro a výlet na finále Ligy Mistrů v Madridu!
PlayStation MČR ve FIFA 19
PlayStation MČR ve FIFA 19

Spolu s oznámením PlayStation Mistrovství České republiky ve FIFA 19 jsme vypustili do světa informaci o chystaném PlayStation Continental Cupu, jehož konání udělá české mistrovství ještě unikátnější akcí. PlayStation Continental Cup je turnaj konaný 26. až 28. v Paříži jako součást Paris Games Weeku, kde se představí hráči z regionálních kvalifikací z celého světa. A právě sem patří i komunita České republiky, Slovenska a Maďarska, pro které se MČR stává oficiální kvalifikační cestou našeho regionu, kterému byl dle oficiálních stanov přiřazen jeden postupový slot. Z tohoto důvodu se kvalifikací a následného finále mohou vedle Čechů a Slováků účastnit i hráči z Maďarska. Celý tento výlet bude místnímu šampionovi plně uhrazen.

PlayStation MČR ve FIFA 19

Vedle našeho regionu se na PlayStation Continental Cup představí zástupci z Asie, Oceánie, Severní Ameriky nebo států jako Brazílie, Rusko, Německo, Itálie nebo seskupení Velké Británie či Skandinávie. To samo o sobě hovoří o velkém turnaji, proto bude naší velkou ctí do Paříže vyslat i toho nejlepšího z našich končin. PlayStation Continental Cup je navíc součástí největší celosvětové FIFA 19 série s názvem EA SPORTS FIFA 19 Global Series, kde se po celý rok hraje o opravdovou slávu a respekt po celém světě.

Prvním krůčkem k výletu do Paříže jsou kvalifikační turnaje na PlayStation MČR ve FIFA 19, které vypuknou již v pátek 12. října. Samotné finále o slot v Paříži proběhne 20. října v rámci brněnské akce Datart EXPO. Pravidla celé česko-slovensko-maďarské kvalifikace byla vytvořena na základě oficiálních pravidel PlayStation Continental Cupu, která jsou k nalezení na stránkách akce. Zatím se vás přihlásilo několik desítek, ale věříme, že si tuhle jedinečnou šanci nenechá ujít nikdo z hráčů FIFY. V novém ročníku fotbalového simulátoru zatím nebylo dostatek prostoru k dokonalosti, šanci na to stát se šampionem má naprosto každý.

Kvalifikační turnaje:
Pátek 12. říjnaPlayStation MČR ve FIFA 19 – 1. kvalifikace
Neděle 14. říjnaPlayStation MČR ve FIFA 19 – 2. kvalifikace

Celkem 32 hráčů z 18 koutů světa, a vítěz závěrečné šance o 1 slot přímo na místě, vstoupí do PlayStation Continental Cupu 26. října skupinovou fází v GSL formátu, která určí složení následného play-off. Všichni hráči navíc obdrží EA účty s kompletním výběrem hráčů k určitému datu, celé LAN finále tedy nebude pouze o tom, kdo do hry nejvíce investoval, a i pro diváky budou týmy s veškerými legendami a nejlepšími kartami celého FUT režimu velkým lákadlem. Vybrané zápasy celého turnaje se navíc budou odehrávat přímo na stage Paris Games Weeku. Vyvrcholení a korunovace vítěze proběhne v neděli 28. října, kdy proběhnou obě semifinále a velké BO5 finále.

Každý účastník PlayStation Continental Cupu bude mít jistý zisk 80 FIFA Pro points do EA SPORTS FIFA 19 Global Series, v případě triumfu dokonce až 850 cenných bodů. Šampion bude navíc odměněn dvěma vstupenkami a proplaceným zájezdem na finále aktuálního ročníku Ligy Mistrů na madridském stadionu Wanda Metropolitano. I samotný prize pool pařížského turnaje je více než lákavý, hrát se bude o 50 000 Euro.

Odměny za PlayStation Continental Cup budou rozděleny následovně:

  • 1. místo: 20 000 Euro + 850 FIFA Pro points + zájezd pro dva na finále Ligy Mistrů do Madridu
  • 2. místo: 10 000 Euro + 450 FIFA Pro points
  • 3. - 4. místo: 4 000 Euro + 315 FIFA Pro points
  • 5. - 8. místo: 2 000 Euro + 150 FIFA Pro Points
  • 9. - 16. místo: 500 Euro + 110 FIFA Pro Points
  • 17. - 32. místo: 80 FIFA Pro Points
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.