Přejít k hlavnímu obsahu

Vývojáři Call Of Duty Warzone hledají inspiraci ve Fortnite!

20. 4. 2020 | 18:47 Warzone
Mnoho hráčů si dělá z Fortnite legraci a vnímá ho spíše jako podřadnou hru. Vývojáři tento herní titul ale vidí jako skvělou inspiraci a to i ti, kteří právě pracují na nové Battle royale hře Call Of Duty: Warzone. V čem hledají inspiraci a co je k tomu vedlo?
CoD Warzone
CoD Warzone
Zdroj: CODWZ

Je pravdou, že spousta hráčů nemá ráda Fortnite a vždy hledají způsob, jak ho co nejvíce znemožnit. Toto je příběh snad každé populární hry, koloběh opakující se s vydáním každého titulu, jenž se stane populární v krátkém časovém úseku. Také nepomáhá fakt, že Fortnite je komiksová hra cílená převážně na mladší publikum. Vývojáři nejedné hry však vidí Fortnite jako příklad úspěšné hry a příklad toho, jak se ke své hře postavit.

Vývojáři nového Battle royale módu pro CoD Modern Warfare si čím dál tím více berou inspiraci z her jako Fortnite či Apex. To prokázal i rozhovor Taylora Kurosakiho (režisér, který má na starosti příběh kampaně, pozn. redakce),v němž přiznal že si z těchto her berou inspiraci. Kurosakimu se líbí, že příběh ve Fortnite probíhá nenápadně a nemá až takový vliv na gameplay. Tento koncept se vývojářům tak zalíbil, že by ho chtěli i ve své hře. Můžeme se tak nejspíš dočkat eventů s podobným průběhem jako ve Fortnite.

Kurosaki se zárověň chce inspirovat živými eventy (ve Fortnite např. meteor, odpálení rakety, létající ostrovy atd.). Nepopírá, že stejně jako ve Fortnite by s eventem mohlo dojít k razantní změně mapy. To, že autoři CoD už něco plánují, se prokázalo při začátku 3. sezóny, kde jedna z hlavních postav kampaně, která byla považována za mrtvou, se vrátila do Warzone jakožto nový hratelný operátor. Hráči Warzone by se tedy mohli dočkat obohacení hry i různých změn ve hře. Jak to ale dopadne, na to si budeme muset ještě chvíli počkat.

Fortnite a CoD
Fortnite a CoD
Zdroj: CODWZ
Zdroj: ladbible.com