Přejít k hlavnímu obsahu

Vývojáři Fall Guys zápasí s cheatery, souboje na Cheater Islandu nahrazuje nový anti-cheat

15. 9. 2020 | 18:52 Všechny hry
Cheateři jsou problémem snad každé online kompetitivní hry a výjimkou není ani žhavá zábavná novinka Fall Guys. Vývojáři však vzali situaci do svých rukou a pilně pracovali na řešení, nakonec se tak přes vtipné zápasy mezi cheatery dostali k úplně jinému anti-cheatu.
Fall Guys Cheat
Fall Guys Cheat

Naprostý hit dnešního roku, Fall Guys, si každodenně užívá ohromné množství nadšených hráčů, má to však jeden velký háček. Kromě obrovské fanouškovské základny, má nová hra také alarmující množství cheaterů a určitě nemusíme vysvětlovat, jak tato zkušenost dokáže pokazit požitek ze hry. Samotní hráči údajně hlásí, že podvodníka, který si pomůže některým z cheatů, dostávají alespoň ve 25 % všech her.

Vývojáři naštěstí vyslechli stížnosti svých hráčů a zapracovali na možnostech, jak s podvodníky bojovat. Jedním ze skvělých řešení, které jsme v minulosti mohli sledovat i v jiných hrách, je postavení těchto cheaterů do jedné hry, kde se utkají proti sobě rovným na místě nazvaném "Cheater Island". Vývojáři tvrdí, že měli ve hře vlastní anti-cheat již od počátku, avšak nikoho netrestali, pouze jen sbírali data a ujišťovali se, že tento program pracuje správně.

Když se konečně ukázalo, že anti-cheat opravdu funguje, začalo ono posílání cheaterů na Cheater Island. Vývojáři si chtěli s tímto problémem nejdřív poradit sami, ale zjistili, že nadměrné množství podvnodníků je zkrátka nad jejich síly a navíc docházelo ke stále početnějšímu zveřejňování videí z onoho ostrova, což ve výsledku mělo negativní vliv na reputaci celé hry. Cheater Island byl tedy nakonec stažen a vývojáři se rozhodli využít ozkoušený Epic anti-cheat.

Zdroj: ladbible.com
Štítky: Fall Guys