Přejít k hlavnímu obsahu

wap0 po Y-Games: Priorita je nezmeniť zostavu

6. 6. 2018 | 11:34 Counter-Strike 2
Sezóna MČR 2018 má jasného lídra, alespoň dle celoroční klasifikace. Na Jarní sklizni sice neuspěli, ale hráči týmu Pyctophobia si to krásně vynahradili v Bratislavě, bez ztráty jediné mapy totiž ovládli Y-Games. V čele této sestavy, která se na loňském MČR představila pod křídly Gunrunners a kvalifikovala se právě až na poslední chvíli díky MSR, je Alex 'wap0' Kľučka, jehož jsme si po krasojízdě na Y-Games pozvali k rozhovoru právě jako kapitána týmu.
Výchozí obrázek

Sezóna MČR 2018 má jasného lídra, alespoň dle celoroční klasifikace. Na Jarní sklizni sice neuspěli, ale hráči týmu Pyctophobia si to krásně vynahradili v Bratislavě, bez ztráty jediné mapy totiž ovládli Y-Games. V čele této sestavy, která se na loňském MČR představila pod křídly Gunrunners a kvalifikovala se právě až na poslední chvíli díky MSR, je Alex 'wap0' Kľučka, jehož jsme si po krasojízdě na Y-Games pozvali k rozhovoru právě jako kapitána týmu.

Jak se takhle dva dny po vašem největším úspěchu cítíš?

Príjemne, je to super pocit, ale treba ostať nohami pri zemi a pokračovať ďalej.

Týmová radost po vyhraném finále

Ale pěkně popořadě. Jak jste se na turnaji připravovali, jak často celkově trénujete?

Na turnaj sme sa nepripravovali nejako špeciálne, povedali sme si s chalanmi, ako musíme hrať, a presne tak sme hrali, chybičky len minimálne, teamplay krásny a už len dolaďovať chyby. Práveže posledný týždeň sme pred Y-Games hrali asi 1-2x a to len ESEU. Inak  sa snažíme štyri dni v tyždni po 4-5 hodinách.

Někdo tvrdí, že Y-Games neměly letos takovou kvalitu. Co jsi před turnajem říkal na složení týmů?

No, v hre CS:GO bola skrz Hitpoint kvalita o čosi nižšia, ale tak čo sa dá robiť. A nech si ľudia tvrdia čo chcú, keď to podľa nich nemalo úroveň a ako niektorí tvrdia. že by to vyhrali aj oni, tak čo sa neukázali?

Ve skupinách ani v play-off vám nikdo nesebral na cestě do finále ani mapu. Překvapil tě takový postup turnajem?

Neprekvapil. Keď som videl našu hru a čo chalani robia in-game, tak som ani nepočítal s tým, že by sme neboli v grandfinále. Každému to neuveriteľne strieľalo, fighty sme vyhrávali, refragy prichádzali, komunikácia úplne geniálna, proste tento turnaj všetkým v našom teame strašne sedel. NEOFRAG 1.93 KD hovorí za všetko.

Finálový zápas? Jednostranná záležitost

Kdo tě naopak svými výkony a působením nejvíce na Y-Games zklamal?

Asi YESNT, parta okolo wEAMA. Myslel som, že to bude čierny kôň turnaja a daju TOP4. A taktiež avengers.

Co říkáš na VENI VIDI VICI, že se přes všechny soupeře i eSubu dostali až do finále? Jaktože se vám je podařilo ve finále takhle smáznout?

Boli sme radi, že sa do grandfinále dostali práve oni, ich zápas proti eSube som vôbec nesledoval, tak neviem, čo sa dialo, ale chceli sme stretnúť ich v grandfinále. TeCkov štýl vedenia hry nám veľmi sedí, kdežto proti benq1mu to je o niečom inom a bohvie, ako by potom finále dopadlo. Mali sme aj dosť šťastia a hlavne sme sa za tú T stranu na Inferne v grandfinále vždy dobre rozhodli.

Co je vaším klíčem k úspěchu? Mnozí tvrdí, že hrajete na domácí scénu naprosto nevyzpytatelný styl CSka.

Možno práve to, že každé kolo môže byť o úplne niečom inom, keďže aj keď robím ja in-game leadera, veľa krát mi do toho chalani hovoria a ideme to, čo oni callnu, a každý z nás má rád iný štýl hry a callovania.

Pyctophobia, jedna velká parta

Je vítězství zadostiučiněním, když se vám nezdařila Jarní sklizeň o postup na MČR?

Jasné, vďaka Y-Games už aj my máme na 99% jasný postup na MČR.

Jak hodnotíš akci jako takovou, po přesunu až po šílená vedra uvnitř? Očividně vám nastavené podmínky seděly.

Je pravda, že tam v sobotu bolo strašné teplo, sedeli sme hore a tam bolo tak cca 30 stupňov. Tam podľa mňa trocha Y-Games sklamal.

Jaké budou následující cíle Pyctophobie, kde se letos budete chtít ukázat?

Na všetkých väčších SK/CZ akciách a samozrejme skúsiť aj EU turnaje. Všetko je otvorené, ale jasné, že ak chceme uhrať niečo v zahraničí, musíme najskôr prejsť cez SK/CZ. Priorita je nezmeniť zostavu a rozbombiť tu všetko!

Díky moc za rozhovor, co bys chtěl vzkázat našim čtenářům na závěr?

Ja ďakujem a ďakujeme za podporu, ktorú nám poniektorí dávate, a ešte viac ďakujeme haterom <3. Sledujte Pyctophobia sociálne siete, kde sú všetky novinky o nás a všelijaké zaujímavosti.

Štítky: Y-games, Pyctophobia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.