Přejít k hlavnímu obsahu

WESG: BlueCheese bohužel nedokázal ukořistit poslední výhru potřebnou k postupu do Číny

27. 11. 2019 | 00:07 StarCraft 2
Na dalším ročníku World Electronic Sports Games samozřejmě nemůže chybět ani StarCraft II turnaj, který nabídne prize pool 300 tisíc dolarů. My patříme do regionu střední Evropy, která pro osm států byla obdarována hned dvěma sloty.
WESG
WESG

Maďarsko, Lichtenštejnsko, Malta, San Marino, Švýcarsko, ale také Česká republika a Slovensko. A bohužel i Itálie. Nebýt jejího zařazení, tak střední Evropa asi dva sloty nedostane. I tak se ale v podstatě hraje jen o jeden. Po pozvánce do hlavní části kvalifikace si postup bez ztráty jediné hry vybojoval Reynor, jeden z nejlepších hráčů světa. Druhou pozvánku obdržel druhý Ital Ryosis, v jeho případě není ale cesta do Číny vůbec nereálná.

Složení uzavřené kvalifikace doplnili vítězové dvou otevřených kvalifikací. V té první triumfoval slovenský hráč BlueCheese, ve druhé pak jeho krajan Hopt. TomikuS naopak v obou případech skončil v semifinále. Closed Qualifier již má za sebou první kola a kromě toho, že Reynor nasekal Hoptovi i Ryosisovi, tak jsou za námi i další dva zápasy. V tom prvním BlueCheese ve vyrovnané BO5 sérii nestačil na Ryosise, vzápětí však ve stejné vyrovnané partii ukončil šance Hopta a pavouk hovoří jasně. Vítězná odplata = postup na WESG.

Nejdůležitější bitva celé kvalifikace proběhne pro slovenského Terrana, který má zkušenosti z prvních kol WCS Leipzig a IEM Katowice, a italského Zerga, který je na tom hodně podobně, ve středu od 18:00.

WESG 2019: Central Europe Qualifier
  Itálie Ryosis3      
     Itálie Ryosis0   
  Slovensko BlueCheese2      
        Itálie Reynor 
  Itálie Reynor3      
     Itálie Reynor3   
  Slovensko Hopt0      
         
     Itálie Ryosis3   
  Slovensko BlueCheese3     Itálie Ryosis 
     Slovensko BlueCheese1   
  Slovensko Hopt2      
Štítky: WESG, Bluecheese, Hopt
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.