Přejít k hlavnímu obsahu

Worlds 2019: TL závěr skupiny nezvládli a ve čtvrtfinále neuvidíme jediný NA tým

20. 10. 2019 | 13:25 League of Legends
Hlavní fáze skupinové fáze má za sebou první polovinu a od čtvrtka do neděle se nyní postupně určí osud jednotlivých skupin. Nejprve se do akce dostal Humanoid, následovali ho hráči G2 a sobota pak bude patřit Fnatic, kteří se budou snažit v těžké konkurenci zlomit všechny předpoklady.
Damwon Gaming
Damwon Gaming

UPDATE (20. 10.): Severoameričtí fans smutní, jelikož Team Liquid nezvládl svou úlohu spasitele a klíčové zápasy v bojích o postup prohrál. Skóre 3:3 sice žádná ostuda určitě není, ale na postup to nestačilo, a to je nejdůležitější. Ve druhém kole zápasů se dařilo nejlépe korejským Damwon Gaming, kteří zvládli hravě všechny tři hry a zaslouženě postupují z prvního místa. Nejzajímavější play zařídil asijský souboj okolo barona.

UPDATE (19. 10.): EUphoria pokračuje! Fnatic potřebovali projít sobotním dnem bez prohry, ale po úvodní výhře CG moc přesvědčivě nevypadali. Proti SKT to však byl úplně jiný tým, který dominoval. Spanilou jízdu se podařilo zakončit proti RNG, kde Uzi na vše nestačil, a Evropa tak má všechny tři zástupce v play-off!

UPDATE (18. 10.): Druhou evropskou šanci o play-off měli ve svých rukou G2 Esports, kteří po dvou výhrách už měli jistý postup. Čistý štít se však proti Griffin udržet nepodařilo a korejský sok získal v následném tiebreakeru první místo. Nejpovedenější akcí dne se ale svou 1vs2 může pyšnit 3Z, topař týmu Hong Kong Attitude.

UPDATE (17. 10.): Splyce se díky otočení zápasu proti GAM Esports povedlo zajistit místo v play-off! Jedním z tahounů evropského týmu byl samozřejmě i Marek "Humanoid" Brázda, který s českou vlaječkou na zádech dobyl nexus vietnamského týmu a může se radovat z historického úspěchu!

UPDATE (15. 10.): Po prvním kole skupinových zápasů mají velmi blízko k postupu G2 Esports z Evropy a SK Telecom T1 z Koreji. Svůj dnešní zápas bohužel nezvládli Splyce s Humanoidem, kteří jasně podlehli J Team a o postup budou muset tvrdě bojovat ve zbylých zápasech. Boj o postup bude zajímavé sledovat zejména ve skupině D, kde mají Liquid, Damwon a Invictus Gaming shodně skóre 2-1. Dnes nás znovu očarovala hvězda Fakera, který s Akali hravě unikl čtyřem hráčům Clutch Gaming a jasně demonstroval dominanci SKT v zápase. 

UPDATE (14. 10.): Velmi zajímavě se po třetím hracím dni vyvíjí zejména skupina B, kde mají všechny týmy skóre 1-1. O nejlepší play dne se postaral korejský toplaner Impact z Team Liquid, který za Renektona překazil dobře vypadající teamfight od Ahq. V situaci 1v3 ukořistil 2 killy a navíc ještě unikl smrti. 

UPDATE (13. 10.): Faker s SK Telecom T1 získává druhé vítězství v turnaji, tentokrát senzačním zakončením proti Royal Never Give Up. 

Skupinovou část doplnila z předkol čtveřice týmů: Hong Kong Attitude, Splyce, Clutch Gaming a Damwon Gaming. V každé skupině bude hrát každý s každým dva BO1 zápasy a první dva týmy postoupí do play-off. V případě rovnosti bodů a vzájemných zápasů nás čekají ještě tiebreakery, které případně rozhodnou o postupujících či seedingu.

Skupina A Skupina B
1. Jižní Korea Griffin61 1. Čína FunPlus Phoenix52
2. Evropa G2 Esports52 2. Evropa Splyce43
3. Spojené státy americké Cloud924 3. Taiwan J Team33
4. Taiwan Hong Kong Attitude06 4. Vietnam GAM Esports15
 
Skupina C Skupina D
1. Jižní Korea SK Telecom T151 1. Jižní Korea Damwon Gaming51
2. Evropa Fnatic42 2. Čína Invictus Gaming42
3. Čína Royal Never Give Up33 3. Spojené státy americké Team Liquid33
4. Spojené státy americké Clutch Gaming06 4. Taiwan ahq e-Sports Club06
Worlds 2019 Groupstage
Worlds 2019 Groupstage
Worlds 2019 Groupstage
Worlds 2019 Groupstage
Worlds 2019 Groupstage