Přejít k hlavnímu obsahu

Worlds: Preview skupin A + B

10. 10. 2019 | 13:56 League of Legends
Hlavní fáze Worlds 2019 startuje již tuto sobotu a je tak na čase si trochu probrat jednotlivé skupiny. V tomto článku půjde konkrétně o skupiny A a B.
Worlds 2019
Worlds 2019

Skupina A

  • G2 Esports (Evropa):  Dánsko Wunder,  Polsko Jankos,  Dánsko Caps,  Chorvatsko Perkz,  Slovinsko Mikyx
  • Griffin (Jižní Korea):  Jižní Korea Doran,  Jižní Korea Tarzan,  Jižní Korea Chovy,  Jižní Korea Viper,  Jižní Korea Lehends
  • Cloud9 (Severní Amerika):  Kanada Licorice,  Dánsko Svenskeren,  Belgie Nisqy,  Spojené státy americké Sneaky,  Spojené státy americké Zeyzal
  • Hong Kong Attitude (Taiwan):  Taiwan 3Z,  Jižní Korea Crash,  Taiwan M1ssion,  Hongkong Unified ( Hongkong MnM),  Hongkong Kaiwing

Ve skupině A máme evropskou jedničku G2, která je širokou veřejností považována za jednoho z největších favoritů na celkové vítězství. V BO1 zápasech ale ukázala slabost i na vítězném Mid-Season Invitational a proti týmům jako jsou Griffin a Cloud9 to nebude mít Caps a spol. vůbec jednoduché. 

G2 Esports

Jak korejský, tak americký tým mají jistě ambice na postup a zejména Griffin vypadal v některých zápasech domácí ligy opravdu děsivě. Cloud9 mohou hrozit zejména skrz top a jungli, kde povětšinou získávali výhody v LCS. Absolutním outsiderem skupiny by měl být tým Hong Kong Attitude, který sice zvládl postoupit z play-in fáze, ale proti týmům v této skupině to bude mít daleko těžší a bude spíše překvapením, pokud zvládne získat alespoň jednu výhru. 

Skupina B

  • FunPlus Phoenix (Evropa):  Jižní Korea GimGoon,  Čína Tian,  Jižní Korea Doinb,  Čína Lwx,  Čína Crisp
  • GAM Esports (Vietnam):  Vietnam Zeros,  Vietnam Levi,  Vietnam Kiaya,  Vietnam Zin,  Vietnam Slay
  • J Team (Taiwan):  Taiwan Rest,  Taiwan Hana,  Taiwan FoFo,  Taiwan Lilv,  Taiwan Koala
  • Splyce (Evropa):  Maďarsko Vizicsacsi,  Rumunsko Xerxe,  Česká republika Humanoid,  Dánsko Kobbe ,  Norsko Norskeren

Skupina B je papírově asi nejslabší skupina. Mimo čínský tým FunPlus by ve čtvrtfinále ostatní týmy očekával jen málokdo. To je ale dobrá zpráva pro evropský tým Splyce se kterým Humanoid postoupil z play-in fáze. Český midař bude mít ve skupině možnost změřit své síly s jedním z nejlepších midařů Doinb, který zažívá životní sezonu a před turnajem ho mnozí považují za nejlepšího midaře světa.

FunPlus Phoenix

Mimo to čeká Splyce dva papírově slabší ale stále velmi nebezpeční soupeři. Týmy z LMS sice v posledních letech takový úspěch neměly, ale s mistry z J Team se určitě musí počítat. Velmi dobře vypadá i GAM Esports, do něhož se vrátil hvězdný jungler Levi. Vietnamský tým sice nevyniká po taktické stránce, ale v minulosti dokázal už přehrát nejednoho favorita. I proto se s ním musí v boji o play-off počítat.

  • Tip redakce na skupinu A: 1. Griffin, 2. G2 Esports, 3. Cloud9, 4. Hong Kong Attitude
  • Tip redakce na skupinu B: 1. FunPlus Phoenix, 2. Splyce, 3. GAM Esports, 4. J Team
MČR lístky
Štítky: Worlds, Humanoid