Přejít k hlavnímu obsahu

Jarní fáze Y-Games PRO Series je u konce, nejlépe na tom jsou Dark Tigers

14. 6. 2021 | 22:40 Counter-Strike 2
Nejznámější slovenský pořadatel esportových turnajů se rozhodl poprvé zacílit i na zahraničí. CS:GO ligou o vysoký prize pool přilákal čtyři týmy ze sousedních států, absolutní domácí špičky se však vedle nich nedočkáme. Základní část se bude dělit na jarní a letní fázi, ta první se pomalu blíží do svého závěru. Kdo se bude vyhřívat v čele?
Y-Games PRO Series
Y-Games PRO Series
Zdroj: oficiální grafika

Dlouhodobých soutěží máme na domácí scéně zřejmě málo, proto vstupuje do hry nový konkurent. Y-Games se rozhodli pozvednout svoji hru a představují novou ligu PRO Series o 31250 euro, tedy přes 800 tisíc korun. Pozvánku obdržela kompletní domácí špička, toho nejlepšího z naší scény se však v Y-Games PRO Series nedočkáme. Chybět budou konkrétně SINNERS Esports, Entropiq a také eSuba, která nasadí svoji akademii. Za největší favority z řad česko-slovenských zástupců tedy budou Sampi.Tipsport a ENTERPRISE esports, kterým sekundují další čtyři týmy z 1. Tipsport COOL ligyDynamo Eclot, Dark Tigers, DEFEATERS a eEriness MARVO. Osmým CZ/SK týmem v akci je další nadějná akademie sbírající zkušenosti, Sazka.BRUTE EVO.

V první sezóně uvidíme celkem dvanáct týmů, zbylé kvarteto bude zastupovat sousední státy. Maďarská scéna představí to nejlepší, tedy Budapest Five, kteří budou zřejmě tím největším favoritem na titul. Co se týče Polska, tak odsud se bohužel nedočkáme toho nejlepšího v podobě AGO nebo Anonymo, ale pouze aktuální místní desítky CLEANTmix. Ukrajinu zastoupí nedávný finalista Khamsa International Tournament, Marlian Esports, a dvanáctku účastníků doplní Sissi State Punks, které si můžete pamatovat z ligy ESEA Advanced. Začátek ligy je naplánován na pátek 16. dubna, premiérového šampiona ale poznáme až v září.

První hrací kolo:

Druhé hrací kolo:

Třetí hrací kolo:

Čtvrté hrací kolo:

Páté hrací kolo:

Šesté hrací kolo:

Dohrávka třetího kola:

Aktuální pořadí
Aktuální pořadí
Zdroj: Liquipedia
Štítky: Y-games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.