Přejít k hlavnímu obsahu

Za diskriminaci zaměstnankyň právníci po Riotu požadují více než 10 milionů dolarů

22. 2. 2020 | 19:54 League of Legends
V prosinci minulého roku se Riot Games se svými bývalými zaměstnanci domluvil na předběžném vyrovnání ve výši 10 milionů dolarů v soudním řízení o diskriminaci na základě pohlaví. Nyní však nový právní zástupce na straně žalobce požaduje ještě větší náhradu.
riot games
riot games

Žalobu, kterou původně podali bývalé zaměstnankyně Riot Games Melanie McCracken a Jessica Negron, nyní zastupují Genie Harrison a Joseph Lovretovich. Harrison, stejně jako Lovretovich, je právník specializující se na sexuální zneužívání a obtěžování v zaměstnání. 

"Od začátku procesu Riot a jeho poradce k těmto rozhovorům přistupovali s empatií, aby dosáhli řešení, které považujeme za spravedlivé pro všechny zúčastněné," řekl mluvčí Riotu pro The Hollywood Reporter. "Podporujeme zapojení žalobců do tohoto procesu a jejich právo vyhledat jinou právní radu. Jsme si vědomi, že nový právní zástupce žalobců vzal zpět čekající návrh na předběžné schválení, což jim poskytne dostatečný čas na přezkum navrhované dohody o narovnání. Spolu s jejich novým poradcem jsme také podali společné prohlášení s tím, že jsme i nadále odhodláni usilovat o spravedlivé řešení pro všechny zúčastněné.“

Jak uvádí zpráva Los Angeles Times, poté, co bylo uveřejněno vyrovnání ve výši deseti milionů dolarů, vstoupilo do hry kalifornské ministerstvo spravedlivého zaměstnávání a bydlení (DFEH) a oddělení vymáhání pracovních norem (DLSE). V dokumentu podaném 8. ledna DFEH uvedl, že kvůli rozdílu mezd mezi muži a ženami v Riot Games by ženy ve společnosti mohly mít nárok na sumu dosahující výše 400 milionů dolarů.

"Tyto statečné ženy vystoupily do boje proti genderové nerovnosti a sexismu a já se chci ujistit, že jsou dostatečně kompenzovány, naši kvalifikovaní statistici již analyzují údaje o platech. Máme v úmyslu získat zpět odškodnění žen v Riot Games a dosáhnout institucionální reformy s cílem vyrovnat rovné podmínky pro ženy," tvrdí Genie Harrison.

 

pzch
Štítky: riot, žaloba, Gender
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.