Přejít k hlavnímu obsahu

Závislost na Fortnite stále roste

6. 12. 2018 | 21:15 Fortnite
Trápení zažívají rodiče, učitelé a šéfové po celém světě. Potýkají s tím, že hra zaměstnává hráče celé hodiny - často na úkor jiných aktivit. Více než dvě stě milionů lidí se zaregistrovalo, aby mohlo hrát Fortnite, který se tak stal pro společnost Epic Games miliardovým byznysem. Někteří zoufalí rodiče však museli své děti poslat na léčení.
Výchozí obrázek

"Tato hra je jako heroin," říká Lorrin Marer, britský behaviorální specialista, který pracuje s dětmi bojujícími se závislostí na hře. "Jakmile jste na háčku, je těžké se z něj dostat."

Epic Games vydalo prohlášení ohledně vyvarování se podvodníkům, avšak odmítla se vyjádřit co se týče závislosti. 

Fortnite

Závislost na videohrách není nová: rodiče a učitelé už od dob konzolí Atari hlídají rozptýlené děti a jejich joysticky. Ale všudypřítomnost Fortnite se stala rozšířenou hrozbou.

Fortnite byl poprvé spuštěn v populárním režimu "battle royale" v září 2017, a způsobuje problémy nejen dětem. Online britská rozvodová služba uvádí, že 200 podnětů v tomto roce citovalo Fortnite a další videohry jako důvod rozpadu manželství.

Tento hit se nevyhnul ani profesionálním sportovcům. Národní hokejová liga Vancouver Canucks měla natolik potíže s tím, že se hráči na setkáních a večeřích věnovali hře, že jí museli nakonec zakázat.

Závislost na hrách již není novinkou a tudíž bychom jí neměli brát na lehkou váhu.

 

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.