Přejít k hlavnímu obsahu

Změna, která může změnit svět CS:GO, je oficiální! Astralis podepisují šestého hráče

22. 3. 2020 | 12:50 Counter-Strike 2
Na dánské scéně se chystají velké změny! Astralis staví šestičlennou sestavu a oficiálně podepisují es3taga z FunPlus Phoenix, který se k týmu připojí 1. července. Čínská organizace zase plánuje po pár dnech pustit svou sestavu zpět k Heroic.
es3tag
es3tag

UPDATE: Vše se opravdu potvrdilo a Astralis svou novou akvizici již představili oficiálně. Es3tag se k dánským legendám připojí 1. července, kdy mu vyprší stávající kontrakt. Astralis si v minulosti brávali pauzu kvůli přílišnému cestování, a v případě možnosti rotovat hráče bychom tak Astralis opět mohli vidět na všech velkých světových turnajích i v případě, že například device kvůli svým zdravotním problémům zůstane v záloze. Mimo nejasnou budoucnost FunPlus Phoenix to k tomu ještě vypadá, že majitel Heroic naznačil řešení situace právní cestou.

Sestava Astralis bude od 1. července následující:

 Dánsko Nicolai "device" Reedtz
 Dánsko Peter "dupreeh" Rasmussen
 Dánsko Andreas "Xyp9x" Højsleth
 Dánsko Lukas "gla1ve" Rossander
 Dánsko Emil "Magisk" Reif
 Dánsko Patrick "es3tag" Hansen

 Dánsko Danny "zonic" Sørensen (coach)

es3tag

Momentální světová dvojka Astralis se odhodlala ke kroku, který ve vrcholovém Counter-Striku nemá obdoby! Plánuje totiž podepsat s Patrickem "es3tag" Hansenem z týmu FunPlus Phoenix (ex-Heroic), který by se měl stát šestým stabilním členem sestavy. To znamená, že Astralis jako první TOP CS:GO tým bude protáčet hráče v základní sestavě podobně, jak to známe třeba z League of Legends.

Tuto překvapivou zprávu přinesl známý francouzský insider neL, který už v minulosti přinesl několik úniků, jež se ukázaly jako pravdivé. Zpráva přitom přišla jen týden poté, co Astralis ztratili svou pozici světové jedničky, kterou po IEM Katowice získal celek Natus Vincere, týmu se navíc nedaří podle představ ani v ESL Pro League. Není ani jasné, s kým by se měl v sestavě střídat. Jedná se však o první změnu v Astralis po dvou letech, kdy Kjaerbye přešel k North.

Nový hráč Astralis es3tag dosud působil v týmu Heroic, který pouze před pár dny přestoupil do čínské organizace FunPlus Phoenix, aby ji mohl reprezentovat v lize FLASHPOINT. Zatím se tedy neví, kdy se k Astralis přidá, jelikož je celý tým právě teď v Los Angeles. Jeho odchod od týmu však pravděpodobně bude znamenat i to, že FunPlus Phoenix nakonec Heroic nepodepíšou na stálo, tým se vrátí zpět do staré organizace a FPX se po této sezóně již nebudou ligy FLASHPOINT účastnit.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.