Přejít k hlavnímu obsahu

Známe složení české reprezentace na MS v Soulu

2. 12. 2019 | 16:05 Dota 2
Mistrovství světa v počítačových hrách, pořádané Mezinárodní esportovou federací (IESF), se bude konat od 12. prosince v jihokorejském Soulu. Česká republika bude soutěžit v populární MOBA hře Dota 2, v turnaji nebudou chybět ani Slováci.
Inaequalis
Inaequalis

Reprezentace byla vybírána ve spolupráci s Českou asociací esportu (ČAeS) a komunitou hráčů. Nakonec se jako nejlepší volba ukázal tým Inaequalis, který má na české scéně mnohaletou tradici. Určitě si řada z vás pokládá otázku, proč nebyli vybraní Hippomaniacs, dnes působící pod názvem SworDDark. Ti odmítli účast na turnaji z prostého důvodu, a to kvůli konání kvalifikaci na ve světovém měřítku prestižnější turnaj WESG.

Nejznámějším reprezentantem českého výběru je Adam "Ade" Koníček. Je to jeden z nejlepších českých offlinkářů, který si zahrál například na evropském finále WESG 2017 s týmem Game-Life Balance. Často se rovněž zapojuje do komunitních aktivit, jako byl například Katowice HUB, kde působil jako analytik.

Sestava české Dota 2 reprezentace:

 Česká republika Pavel "Mambos" Beneš
 Česká republika Tomáš "Jojka" Medvec
 Česká republika Adam "Ade" Koníček
 Česká republika Filip "Filminy" Komín
 Česká republika Erik "Tsuky" Cendelín

Kapitán českého národního týmu Jojka se k výpravě do Jižní Koreje a hájení českých barev vyjádřil takto:

Reprezentovat svoji zemi je určitě velká čest pro každého hráče. Očekávám velmi zajímavý turnaj, protože hra Dota 2 právě podstoupila velkou aktualizaci. Diváci se tak mohou těšit na netradiční taktiky a na nové předměty v pozdních fázích hry, které vypadají opravdu bláznivě. Náš tým se pokusí hrát kreativní strategie, se kterými se nám, doufám, podaří probojovat až do závěrečných zápasů o titul mistra světa.
Soupiska

Partnery celé akce jsou společnosti Samsung a NVIDIA. Samsung se v českém esportu angažuje dlouhodobě, jako příklad uveďme podporu BYOC LAN párty PLAYzone Challenge nebo Mistrovství České republiky v mobilních hrách. Michael Jurič jako Key Account Manager ve společnosti Samsung prohlásil následující:

Protože naší doménou jsou herní monitory, tak bych rád české reprezentaci popřál, ať jim ve hrách neuteče žádný detail a vždy mají přehled o situaci. Divákům zase přeji, aby si u obrazovek užili mnoho dramatických momentů se šťastným koncem a uviděli svůj tým až ve finále.

NVIDIA pomáhá růst českému esportu mimo jiné díky spolupráci s Českou asociací esportu při výběru hráčů do Síně slávy česko-slovenského esportu. K české výpravě se vyjádřil i marketingový ředitel NVIDIA Jan Pořízka:

Jsem vášnivý fanoušek a fandím českému týmu při jakékoli příležitosti, ať už jde o biatlon nebo o curling. I proto jsem moc rád, že můžeme pomoci v cestě našeho týmu na Mistrovství světa, a všichni čeští fanoušci tak budou mít o důvod víc ho sledovat.

Celá redakce přeje našim reprezentantům hodně štěstí a šťastnou ruku při volbě hrdinů a strategií. Na místě budeme v rámci výpravy ČAeS přítomni i my, a těšit se tak můžete na exkluzivní obsah na webu i rozhovory a reportáž v rámci pořadu COOL Esport.